Община Благоевград поръчала специални лампи за половин милион за чужд терен

Снимка: Infomreja.bg

За момента решение на проблема няма

 „Намерението ми е да осветим града и когато идват хората… това е лицето и входът на града. Когато хората минават дори, ще могат да го виждат това цялото осветено. Говорим за нещо модерно, с фотоволтаична система, осветителните тела, съответната трайност. Да направим нещо наистина ново. Като модел и образец за това какво трябва да се случи в следващия период. А и ще спечелим всички от това.“

Това заяви през март 2023 екскметът Илко Стоянов.

В отчета си преди края на двугодишния си мандат (на 11 август  2023) кметът на Благоевград представи бъдещ проект – а именно „Поставяне на ЛЕД осветление на гл. път Е-79 в участъка от местността Антените (входа на Благоевград откъм Бараково) до изхода на града при кв. „Струмско“.

Година по-късно обаче – осветлението не е подменено, защото проект така и не се е реализирал.

Чрез общинската фирма „Биострой“ обаче е направена поръчка за 500 000 лв. за специални 120-килограмови соларни лампи, които да бъдат поставени по трасето, което е собственост на АПИ, а не на Общината.

Информацията стана достояние пред медиите на пресконференция, дадена от настоящия градоначалник Методи Байкушев.

Оценява се дали тези лампи може да бъдат поставени на друго място, но са нефункционални, каза Байкушев.

Той уточни, че не само заради теглото си, но и заради естеството си – те са пригодени за захранване със светлина, на много нисък волтаж.

Сега – Общината разполага лампите на половин милион, но не знае къде да светят те.

Входът на града откъм София и Симитли претърпя все пак промени.

Бе поставен на пътната настилка гербът на Благоевград – с коня, ала това нарушаваше разпоредбите за безопасност на движение и така – емблемата бе изчегъртана.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK