Областният управител Катя Димитрова: Промяната започна и тя ще става все по-осезаема

Снимки: Infomreja.bg

Един ще бъде назначен за зам.-областен управител на Кюстендил

С решение на МС от 12 януари за областен управител на Кюстендил е назначен Катя Димитрова, която е известен юрист. С тези думи досегашният областен управител Александър Пандурски представи Димитрова и й пожела един ползотворен мандат, в който тя да има своето обично място и своите успехи. Символично Пандурски й и подари комплект с химикали, за да разписва своите документи.

Като най-важното в мандата на управление на Пандурски, той определи предизвикателствата с коронавируса, както и провеждането на честни и безпроблемни избори. Сред приоритетите е било и разрешаването на проблема с регионалното депо за отпадъци в Дупница и пускането му в строеж.  

"Искам да благодаря на Министър-председателя и на МС за гласуваното ми доверие. Изминалата година беше тежка и всички се радваме, че тя приключи. Промяната започна и тя ще става все по-осезаема, надявам се новата година да донесе на всички много здраве и успехи. Осъзнавам, че заем пост свързан с поемане на голяма лична отговорност.  Това, което мога да заявя е, че във всичките си служебни действия ще проявявам отговорност и справедливост, обяви новият областен управител на Кюстендил.

Димитрова заяви, че основните приоритети в работата й ще бъдат да защитавам законността и отстоявам справедливостта. През следватиге дни областният управител ще инициира среща с всички ръководители на териториални звена и кметовете на общини, и кметства, като планира заедно да изготвят изготвят планове, по които ще работят занапред.

„Кметовете могат да разчитат на мен, че ще разрешавам проблеми, които са от обществено значение за областта и съответната община. Кметовете са най-близо до хората и знаят най-добре техните нужди, затова ще се срещна с всеки един от тях, за да определим кои са най-належащите проблеми в област Кюстендил“, обяви още Димитрова.

Тя допълни, че един ще бъде зам.-областният управител на Кюстендилско и той ще бъде назначен от министър-председателя, като все още няма яснота от коя квота ще бъде.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK