Облачно и дъждовно време днес

Снимка: Infomreja.bg

В районите над 500 метра ще вали сняг

Днес започналото от запад заоблачаване постепенно ще обхване цялата страна. Още преди обяд в Западна България, а след обяд и в останалата част от страната ще започнат валежи от дъжд, в районите с надморска височина над 500 m - от сняг. На отделни места в Южна България се очакват значителни по количество валежи. Вятърът ще се ориентира от северозапад, най-късно привечер в източните райони, ще е слаб до умерен. Температурите ще се задържат по-ниски от обичайните и максималните ще бъдат между 8° и 13°, малко по-ниски в западните райони; в София 6-7°.

Над планините ще преобладава облачно време, на много места с валежи от сняг. Ще духа умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра - около минус 1°.

Над Черноморието постепенно облачността ще се увеличава, след обяд ще е предимно значителна и на много места ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, който привечер ще се ориентира от северозапад. Максимални температури на въздуха: 9°-12°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за април.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 38 мин. и залязва в 20 ч. и 13 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 34 мин. Луната в София залязва в 8 ч. и 52 мин. и изгрява в 1 ч. и 05 мин. на 21.04.2022 г. Фаза на луната: три дни преди последна четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK