Няма пречка Васил Божков да бъде разпитан

Снимка: БГНЕС

Това заяви бившият министър на вътрешните работи адвокат Емануил Йорданов

Васил Божков може да бъде разпитан. Това заяви пред Нова телевизия бившият министър на вътрешните работи адвокат Емануил Йорданов във връзка с изтъкваните от спецпрокуратурата процесуални пречки, поради които това не можело да бъде направено. В НПК имало разписан текст за разпит на свидетел, който не е на територията на страната. Който не иска да свърши работа, намира оправдания, който иска - намира начин, изтъкна той.

Голямата драма е, че прокуратурата не иска да работи, смята Йорданов. Дори е без разпит на Божков могат да се проследят показанията му, според него. Може да се установи истинността на телефонната кореспонденция между Васил Божков и Бойко Борисов, по мнението му.

Димитър Марковски също смята, че няма правна пречка Божков да бъде разпитан. Няма драма в тази ситуация, категоричен е адвокатът. Законът е така конструиран, че няма пречка да бъдат направени усилия, допълни той. Самите твърдения на Божков са законово основание за образуване на досъдебно производство, според него. Марковски смята, че е въпрос на време той да бъде разпитан. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//