Нов фермерски бунт, над 200 блокираха Е-79 при Дупница

снимки: infomreja.bg

Недоволни животновъди и земеделци блокираха главен път Е-79 край Дупница в знак на протест срещу държавната политика към сектора.

За около 10-ина минути над 200 души от цяла Югозападна България излязоха днес по обяд на международното шосе при разклона за село Пиперево и спряха движението. Те се заканиха, че ако земеделското министерство не реши проблемите им, ще сезират Европейската комисия.

Поредният фермерски бунт отново бе организиран от Националната асоциация на животновъдите и земеделците „Струма 2012“. Само преди три седмици бе блокиран главният път в района на Кресна.

"Настояваме правителството да изпълни своите ангажименти по сключеното през 2013 година споразумение между браншовите организации, представителите на Министерството на земеделието, финансовото ведомство и Комисията по земеделие в Народното събрание. До момента изпълнителната и законодателната власт е спряла много от плащанията за подкрепа и стимулиране развитието на животновъдството", заяви Юлия Коюнджийска от асоциацията.

Протестиращите поискаха да се оповести публично къде са изразходвани средствата по агроекологичната мярка.

„Искаме генерални промени в животновъдството и свободен достъп до пасищата. Предишният протест в Кресна имаше нулев ефект. Ако и този не привлече вниманието на държавата, ще се насочим към София, а ако се наложи и към Брюксел“, закани се Юлия Коюнджийска.

И този път шествието бе предвождано от атрактивния гайдар Недко Косев от Симитли. Демонстрациите охраняваха стотина полицаи.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

ПРИЯТЕЛ16:31 - 07.06.2014
ЮЛЕ ,СТРАХОТНА СИ . УСПЕЙ!
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//