Нинова на консултациите: Ние разбираме отговорността, която се очаква от нас

Снимки: Прессекретариат

БСП винаги е заставала против беззаконието, каза Радев

БСП винаги е заставала против беззаконието, диктатурите в интерес на мнозинството от хората.

Двете служебни правителства дадоха възможност за стабилизация в условията на кризите, за скъсване на пороците от миналото, за формиране на нов тип управление. Подходът за съставяне на редовно правителство може да бъде поставен на тази база. Сигурен съм, че ще дадете вашия принос, за да продължи промяната. Обществото ни е дълбоко разделено в резултат от порочни управленски модел до момента, защото новото управление има нужда от силен социален вектор.

Това заяви президентът по време на последните за деня консултации с представители от „БСП за България“.

Радев пожела да чуе мнението на БСП по отношение на смяната на главния прокурор.

Ние разбираме отговорността, която се очаква от нас. Положихме усилилия в експертните групи. Дадохме воля за промени. Разделихме работата в две – спешни мерки за кризите и дългосрочни виждания за промяна във всички сектори. Ще положим усиля да има редовен кабинет. Важно е да започнем работата по приемане на Бюджета, за подпомагане на икономиката, здравеопазване, за стопиране растежа цената на тока, каза лидерът в оставка на БСП – Корнелия Нинова.

В този Бюджет ще заложим спешните мерки, а по-дългосрочните ще изискват време. Отношението ни за промяна в съдебната система е ясна – да се закрие спецсъда и прокуратурата, да се смени ръководството на КПКОНПИ, подчерта Нинова като част от реформите.

Ние дължим на определени реформи – по здравни, по пенсионния модел, в образованието, за които вече сме говорили с нашите партньори. Вярваме, че вече можем да ги реализираме чрез изпълнителната власт, завърши Нинова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK