Наркооранжерия на колела: Откриха 15 скачени влекача за отглеждане на дрога

Снимка: МВР, архив

Откритото количества в оранжерията са хиляди стръкове

Открита е оранжерия в заграден паркинг с 15 скачени влекачи – обособени като помещения за марихуана в Софийско.

През последните седмици протича работата по делата, свързани с акцията „Бяло“.

Разпоредени са активни действия по разкриването на наркоразпространението и отглеждането на наркотици.

Откритото количества в оранжерията са хиляди стръкове във високотехнологично оборудвани помещения.

В момент на полагане на грижи са арестувани 4 лица. 1500 стръка марихуана са открити на мястото в различен стадий на растеж. Всичко е започвало и свършвало като процес именно в тези помещения на колела – от засаждането на семената през отглеждането им и сушенето.

Токът е осигуряван чрез голям генератор, работещ на гориво.

Задържаните не са криминално проявени, но са известни и следени от МВР.

Лицата имат други професии, използвали ги за параван за извършването на престъпната дейност, за която има твърдения, че е в период на около 4 месеца, съобщиха от Прокуратурата.

В село Томсън са задържани двама – единият рецидивист с присъди за серия кражби, а другият – с условна присъда. Те също са се занимавали с отглеждане на наркотици.

По рано днес на брифинг в МВР стана ясно, че мащабната полицейска операция на територията на цялата страна започна от 0.00 часа днес по заповед на главния секретар на МВР. Целта е противодействие на организирани престъпни групи, занимаващи се с разпространение и производство на наркотици, както и на всякакъв вид престъпления, свързани с наркотични вещества. Операцията протича при много добро взаимодействие със структурите на прокуратурата по места, коментира министър Демерджиев. Тя е ясен и категоричен знак на държавата за нетърпимост към този вид престъпност. Налице е воля и от МВР, и от Прокуратурата, акциите да продължават дотогава, докогато нивото на разпространение на наркотици в страната спадне рязко, заяви вътрешният министър и изрази увереност, че двете институции заедно могат  по същия начин да отговорят и срещу други престъпни деяния.  

В операцията участват над 3000 служители на полицията, жандармерията, включително и на ГД „ Гранична полиция“. Към момента са задържани 56 лица, уточни главен комисар Петър Тодоров. Проверяват се над 150 обекта от целия спектър -  търговски, частни адреси, заведения, места, за които има данни за наличие на наркотици. Установени са престъпления, свързани с притежание и разпространение на наркотични вещества, както и шофиране под въздействието на дрога, допълни главният секретар на МВР.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK