Над 500 жени се прегледаха срещу рак на гърдата в Гоце Делчев по инициатива на Никлина Чакърдъкова

снимки: Пресцентър АБВ

Водачът на листата на АБВ за Благоевград Николина Чакърдъкова организира безплатни прегледи срещу рака на гърдата.

Д-р Седлоев заедно със своя екип за три дни прегледа повече от 500 жени от община Гоце Делчев по покана на Николина Чакърдъкова.

Всички бяха много доволни: „Господ здраве да й дава на Чакърдъкова, никой не е правел такъв жест за нас, жените” – споделиха доволните пациентки.

„Превенцията е най-важното нещо, радвам се, че успяхме да осъществим тази инициатива. Здравето е преди всичко, осъществените прегледи на щитовидната и млечната жлеза са много важни. Някой излизаха от кабинета щастливи, че всичко е наред, други бяха разтревожени от резултатите. Има нужда от здравни реформи, затова ние от АБВ искаме профилактичните прегледи да бъдат задължителни, няма нищо по-ценно от човешкия живот, трябва да се грижим за своето здраве”, сподели Николина Чакърдъкова.

През изминалата седмица Николина Чакърдъкова посети различни села из региона. Вълнуващи бяха срещите й с хора от Банско, Разлог,  Кавракирово, Митиново, Препечене.

Певческият състав в село Първомай я посрещнаха с тъпани и зурни и хубави народни песни.

„Докато мога, докато дишам, аз ще работя за българското. Държавата и политиците трябва да започната да мислят повече за хората, да се работи в името на хората” – каза народната певица. Хората споделиха на свой ред  тревогите си – за обезлюдяването на селата, за съсипаното земеделие, трудната прехрана.

"Ако не вземем нещата в свои ръце, няма кой да ни оправи положението в държавата. Нито ЕС, нито Америка, нито Русия, ние, българите, трябва да се вземем в ръце и да работим заедно за своето благополучие. Аз вярвам и искам да работя, ваша е преценката дали ще ми се доверите", призова Николина Чакърдъкова.

 

снимки: Пресцентър АБВ
снимки: Пресцентър АБВ
снимки: Пресцентър АБВ
снимки: Пресцентър АБВ

КОМЕНТАРИ

tada13:50 - 23.09.2014
Браво на Кунето, Машалла, преди да стане кандидат-депутат бесеше журналисти по площадите, а сега - спасява животи! Само дето толкова хора за един ден - сигурно ги е прегледал на Батман братовчеда Супермен / той има рентегеново зрение/ . Като оставим шегата на страна, истинският въпрос е кой и с какви пари плаща тези инициативи и защо точно сега?
65411:50 - 23.09.2014
много ми е интересно как един лекар за един ден е прегледал 500 жени, като за качествен преглед един лекар на ден преглежда максимум 30 човека
Димитър09:40 - 23.09.2014
"Ако не вземем нещата в свои ръце, няма кой да ни оправи положението в държавата. Нито ЕС, нито Америка, нито Русия, ние, българите, трябва да се вземем в ръце и да работим заедно за своето благополучие." Това го каза Николина, а това си е самата истина! Не може цял живот да чакаме някой да дойде да ни "оправи". Нашата съдба е в нашите ръце!
рената16:59 - 22.09.2014
А къде бяха тези профилактични прегледи , в събота ги чакахме цял ден на градинката "фонтана"

FACEBOOK