Над 50 деца от Благоевград участваха във весел карнавал "Коледни значки"

Малчуганите от детската редакция "Хей, хлапета” и клуб „Екозвън” към Обединен детски комплекс – Благоевград участваха във весел детски карнавал „Коледни закачки”.

Забавата бе тази сутрин в Младежкия дом в Благоевград. В нея се включиха над 50 деца на възраст от 8 до 12 години.

Празникът протече под формата на телевизионно шоу „Коледни закачки", в което малките репортери от детската редакция „Хей, хлапета” четоха весели новини от Лапландия, информираха публиката за спортните състезания, които се провеждат там, и, разбира се, за коледната прогноза за времето.

Детската програма продължи с шоуто „Коледен карнавал”, в който участниците, преобразени като любими приказни герои, дефилираха по зеления килим и се състезаваха за титлата Мис и Мистър „Карнавал”.

Паралелно с това кипеше усилен труд в Коледната арт-работилница, в която децата изявиха своя талант в изобразителното и приложното изкуство, рисуваха, изработиха коледни маски и картички, а също и коледен венец.

Проведе се и конкурс «Дядо Коледа търси талант». Малките таланти от клубовете към ОДК- Благоевград за пореден път доказаха своите качества и талант да пеят, да танцуват, да рисуват, ще четат на Дядо Коледа стихове и приказки, съчинени от самите тях.

Почетно жури с участието на Дядо Коледа и свитата му присъди две първи места, две втори места и две трети места за млад талант, а също и за най-оригинален карнавален костюм и артистично представяне.

Всички деца получиха торбички с лакомства от Дядо Коледа.

Забавлението продължи с празнична коледна дискотека.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//