На Бабинден в Банско: Кметът Кадев уважи младите майки, родили през 2022 г.

Снимки: Община Банско

Възстановката на обичая „Поливане вода на бабата” припомни традициите отпреди години

Младите майки от община Банско, дарили живот на децата си през 2022 година, бяха поканени на коктейл от кмета Иван Кадев по случай древния български празник Бабинден. Гости на тържеството бяха председателят на Общинския съвет Костадин Загорчин и зам.-кметът Сашка Въчкова.

В приветствието си Иван Кадев изрази почитта и уважението на цялото общество към всеотдайния труд и професионализъм на лекари, акушерки и всички медицински специалисти, които с грижа и отговорност поемат в ръцете си новия живот.

Той поздрави младите майки и им пожела отглеждат децата си в семеен уют, любов и разбирателство, да ги възпитават да бъдат честни и достойни хора.

Танцът на най-малките гимнастички от Банско беше изненадата на тържеството, а стиховете и красивите думи от децата към майките трогнаха всички. Възстановката на обичая „Поливане вода на бабата” припомни традициите отпреди години.

Баба Мара и баба Данка пък развеселиха младите жени от Банско и Добринище. За тях от общината имаше елегантен комплимент - красива роза, а за децата им - подарък.

Най-младата майка – Любомира Попова, родила дъщеричката си Димитрина в първите дни на 2023 година, получи специален поздрав от кмета Иван Кадев. Той увери присъстващите, че, както и досега, децата на община Банско ще получават възможно най-добрите грижи – в яслите, детските градини и училищата.

Непрекъснато подобряваме градската инфраструктура, така че децата да има къде да играят и да спортуват, да растат в чиста, здравословна и безопасна среда. Защото бъдещето на децата е обща отговорност и аз няма да пожаля сили децата на Банско да имат добри условия, в които да растат, категоричен беше кметът Иван Кадев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK