Москов връчи почетен знак на каратеките от клуб „Ронин“ за 10-ия им юбилей

снимки: infomreja.bg

Около 100 каратеки от киокушин клуб „Ронин” – Гоце Делчев снощи направиха невероятни демонстрации, показаха уменията и постиженията си пред стотици неврокопчани в Дома на културата.

Официална вечер бе посветена на 10-ия рожден ден на най-масовия клуб в града, който успешно се развива и печели републикански и международни първенства, като същевременно формира в младите положителни качества – воля, дисциплина, здравословен начин на живот, умения за самоотбрана.

Тясна се оказа масичката каратеките от Гоце Делчев да подредят купите и отличията си, завоювани през 2012 г. от медалистите Елхан Кемалов, Иван Лазаров, Иван Шимов, Вяра Кокова, Василена Зортева, Костадин Георгиев, Васил Димитров и двамата шампиони на клуба Горги Ячков и Златка Мурджева, донесли най-високите отличия златни медали и купи от участието им в републикански и международни състезания.

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов пред пълната зала благодари на двамата треньори и основатели на клуб „Ронин“ – Петър Темелков и Стоян Златев, за работата им с най-малките и за постигнатите отличия, с които просвалят Гоце Делчев на международните тепихи.

Градоначалникът не пропусна да обяви категоричната подкрепа на Общината към дейността на клуба. В подкрепа на думите си той връчи на каратеките почетния знак на Община Гоце Делчев.

10-ия рожден ден на киокошинхай клуб „Ронин“ уважиха също заместник-кметът Богдан Боцев и председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев.

Голямата изненада бе огромната празнична торта, от която с парченце бяха почерпени всички деца в залата.

Киокошин клуб „Ронин“ е създаден преди 10 години по идея на Петър Темелков и Стоян Златев. Двамата решили, че в Гоце Делчев има достатъчно талантливи деца, за които каратето е много подходящ спорт. Така те основават клуба и стават треньори.

Първоначално тренировките се провеждат във физкултурните салони на училищата и дори на открито. Много бързо обаче, клубът набира широка популярност и все повече деца и младежи започват да тренират. Не закъсняват и наградите от участия в различни състезания в страната и чужбина.

В момента карате клуб „Ронин” разполага със своя зала, предоставена от Община Гоце Делчев, която се намира на територията на бившата казарма в града. Клубът е член на Федерация Българско Карате Киокушин, както и на Световната  Киокушин организация.

Само през тази година състезатели на клуб „Ронин” Гоце Делчев са спечелили общо 15 медала от републикански и международни състезания. В момента в клуба се състезават над 50 деца на възраст от 7 до 11 години и над 30 младежи на възраст над 11 години.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

хахо21:23 - 26.05.2013
На първата снимка оня дебелак тъп прост къв е? Топ свиня? На пред последната снимка тримата един до друг са от филма умрели зомбита! :D :D
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK