Минка Капитанова с номинация пред Галип Мисирков за вота в Гърмен

Лидерката на БСП в Гърмен Мариана Стругова, Минка Капитанова и Ахмед Башев, снимка: infomreja.bg, архив

Общинският съвет на ДПС в Гърмен тази вечер е провел разширено заседание, на което е присъствал и екскметът и настоящ депутат Ахмед Башев, научи ИНФОМРЕЖА.

Според предварителния дневен ред членовете на общинското ръководство са разгледали протоколите от проведените в последните седмици събрания за номиниране на кандидат-кметове за предстоящия частичен вот на 29-и септември, който президентът Росен Плевнелиев насрочи поради избирането на Башев за народен представител.

Тази вечер е направена и подредбата по вътрешно-партийните критерии на участниците в номинациите, за да могат те да бъдат представени за одобрение от Областния и Централния съвет на Движението за права и свободи.

Както ИНФОМРЕЖА прогнозира, битката при пресяването на кандидатурите за кметове измежду номинираните на събранията по населени места ще е между временно изпълняващия длъжността кмет Минка Капитанова, предложена за одобрение пред общинската партийна организация от Ахмед Башев, и бившия председател на Общинския съвет в Гърмен Галип Мисирков.

Двамата са получили най-много номинации, като Капитанова е получила с една повече.

По професия Минка Капитанова е учител, но от години не е преподавала, тъй като е била на гурбет в Испания.

Инициативен комитет от родното й село Дебрен на редовните местни избори я номинира като независим кандидат-кмет, но по-късно, след парламентарните избори, Башев я предложи за свой заместник.

Другата кандидатура от ДПС, събрала най-много одобрения, е Галип Мисирков от село Дъбница. Той е икономист и от дълги години работи като инспектор в НАП. Зад гърба си той има и един мандат като председател на Общинския съвет.

Според номинациите трети по брой протоколи е настоящият кмет на с. Рибново и бивш директор на местната гимназия Феим Иса, а след него се нарежда шефът на отдел ”Социално подпомагане“ в общината Рефат Ходжа, който е от с. Долно Дряново.

От четиримата всеки може да бъде  издигнат за  кандидат-кмет от ДПС за предстоящите частични избори в Гърчен, но последната дума ще имат Областният и Централният съвет на партията. Представители на общинската организация обаче признаха, че водеща роля има и Ахмед Башев, който се ползва с доверие в централата на ДПС.

Като независим кандидат или подкрепен от някоя партия се готви да се яви на изборите на 29 септември и бизнесменът Рахим Арнаудов, който по професия също е педагог.

Преди дни на среща в офиса на ГЕРБ – Разлог с общинските координатори от Пиринско председателят на партията Бойко Борисов заръча на местните активисти в Гърмен също да издигнат своя кандидатура за кмет.

Засега позицията на БСП е подкрепа на кандидатурата на ДПС. Очакванията са, че и други партии и коалиции също ще издигнат свои кандидати за частичния вот в края на септември.

Партиите обаче на този етап предпочитат да не си „хабят патроните“, като се въздържат от издигане на кандидатури с аргумента, че настоящият мандат е към края си и след по-малко от две години ще бъдат проведени редовни местни избори.

На разширеното заседание на Общинския съвет на ДПС по право участват всички председатели на структурите по места и избраните на конференцията членове. Тъй като преди време председателят на местната партийна организация в Рибново Мурад Бошнак подаде оставка, членовете на ДПС от селото са били представлявани от Мустафа Геров, който е редовно избран член на Общинския съвет на ДПС. Засега в Рибново все още няма избран нов партиен лидер.

 

Лидерката на БСП в Гърмен Мариана Стругова, Минка Капитанова и Ахмед Башев, снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

до смр18:08 - 23.08.2013
абе брат ти луд ли си ,ти будала даскал с голяма кошница май не си виждал тоя е по мазен и от олиото,човек способен на всичко.ахмед башев не е нищо пред тоя.това е човек с много лица но "грозни"
С.М.Р.14:05 - 18.08.2013
Гласувайте за Рахим Арнаудов,достоен и можещ човек за поста кмет на общината.Ще промени статуквото и ориентацията на общината към по добро.Трябва да се отвори общинската администрация към нови бизнес инвестиции и създаване на работни места.Има опит в образователната система ,а и идеи за по добра работа на училищата.Гласувайте за един добър и достоен човек и това е Рахим Арнаудов.
Garmen16:11 - 15.08.2013
Минка е най удобна за Башев тя ще крие всички негови нарушения и далавери които на са никак малко за това драпа като удавник за сламка.Общината се нуждае от човек с икономически качества които да исрави на крака нашата затънала община за това най добрата до тук кандидатура е Галип Мисирков.
карлсон22:00 - 13.08.2013
Проучете първо кандидатите,тогава пишете,ако не знаете питайте.Кога Минка е била в Испания господа,в Италия може.

FACEBOOK