Минка Капитанова и Галип Мисирков с най-много номинации за вота в Гърмен

Лидерката на БСП в Гърмен Мариана Стругова, Минка Капитанова и Ахмед Башев, снимка: infomreja.bg, архив

Местни събрания за номинации на кандидати за кмет на Гърмен за предстоящия частичен вот на 29-и септември текат усилено в структурите на ДПС в общината. Изборите в Гърмен са назначени с указ на президента Росен Плевнелиев, след като дългогодишният управник Ахмед Башев бе избран за депутат в 42-рото Народно събрание.

Членове на ДПС коментираха, че събранията протичат при ожесточени спорове, огромен натиск и манипулации, тъй като се правели опити да им бъде наложено да номинират само една-единствена кандидатура – тази на временно изпълняващата длъжността кмет Минка Капитанова.

Местните структури обаче проявявали упорство и не се подчинявали на бившия си кмет Ахмед Башев, който на заседание на Областния съвет през миналата седмица се разпоредил на председателите на ДПС в населените места в общината и членовете на Общинския съвет на партията да не допускат други номинации освен кандидатурата на Капитанова.

Въпреки това на проведените до момента събрания са издигнати и други кандидатури.

Според устава на ДПС е недопустимо лансирането на една-единствена кандидатура. За демократичния избор на кандидат-кмет номинираните трябва да са поне трима и измежду тях да бъде излъчен фаворитът, който да е с опит, подходящо образование и авторитет сред обществото, обясняват процедурата местните лидери.

Събранията за номиниране на кандидат-кметове на Гърмен приключват на 8 август. Засега с най-много номинации са Минка Капитанова от с. Дебрен и Галип Мисирков от с. Дъбница, което означава, че битката пред областното и централното ръководство ще е между тях двамата и останалите номинирани - кметът на Рибново Феим Иса и шефът на „Социално подпомагане“ в община Гърмен Рифат Ходжа от Долно Дряново.

Миналата вечер на събрание в с. Рибново са номинирани настоящият кмет на Рибново Феим Иса и Минка Капитанова. В родното село на Капитанова – Дебрен, членовете на ДПС освен нейната кандидатура са посочили и Галип Мисирков.

В Долно Дряново пък има само една номинация – тази на Рефат Ходжа.

По същия начин с номинации на Галип Мисирков и Минка Капитанова са приключили и събранията в Огняново , Осиково и Дъбница. Предстоят партийни събрания и в селата Хвостяне, Ореше и Скребатно.

Роми от кв. „Кремиковци“ – членове на ДПС, са сигнализирали партийната централа преди дни за фиктивно проведено в квартала им събрание, на което бил представен фалшив протокол с неистински техни подписи в полза на Минка Капитанова.

По най-демократичен начин е било проведено събранието в село Осиково, където членовете на Движението за права и свободи поканили да чуят и да им зададат въпросите си всички номинирани до момента кандидати. От четиримата обаче искането на членовете на ДПС в Осиково са уважили само Минка Капитанова и Галип Мисирков.

До 29-и август, когато ще стартира и предизборната кампания, всички кандидат-кметове трябва да бъдат регистрирани.

До момента другите основни политически сили в община Гърмен – БСП и ГЕРБ, пасуват относно номинациите за предстоящите кметски избори.

Прогнозите са, че ГЕРБ ще излъчи свой кандидат за кмет в последните дни преди регистрацията, а БСП ще подкрепи кандидатурата на ДПС като коалиционен партньор.

 

Лидерката на БСП в Гърмен Мариана Стругова, Минка Капитанова и Ахмед Башев, снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

манол19:46 - 09.08.2013
20г назад там ни води аг манол,отново към възродителен процес налагайки ни кандидтка с не мюсюлманско име,а утре ще излезе на сцената като най големия защитник на исляма.аг манол си смени козината но не е целите от комунизма,а именно предателство на мюсюлманите.
qw15:27 - 09.08.2013
Hora nemrazete chestni i rabotlivi hora az poznavam dosta hora ot tazi familiq rabotlivi i chestni i nai vajnoto chesa kadarni a neka nie da si vidim nas i da izberem po dobro bydeshte
Terorista10:59 - 08.08.2013
Башшеееееееееввввввв усещашшшшш лиииии как ти се иплъзваа общината.Толкова си мазен, че до каквото и да се докоснеш го рушиш.Страххххххххххх аааааа вече няма кой да плашиш че леко леко си извън борда.Май месец те чакаме отново пред общината, но с молба за работа( ЧИСТАЧ ).
Промяната към доброто10:36 - 08.08.2013
Уважаеми приятели първо да си чиститим празника Рамазан Байрям и нека всеки да си пожелае да стане малко по добър към себеси и околните,че тази злоба и завист която сее вселила в нас не ни позволява даже да си изберем и нормален кмет.На тези избори имате прекрасната възможност да го направите като изберете един добър специялист и доказал се с чесноста си човек помагал на много хора .Г-н Мисирков грижете се добре за ОБА Гърмен успех.

FACEBOOK