Медицинската застраховка за чужденци в България: задължителна ли е тя?

Снимка: netinsbrokers.com

Тя е абсолютно задължителна според закона на Република България

Медицинската застраховка за чужденци в България се грижи за разходите на чуждите граждани при пребиваване, било то дългосрочно или краткосрочно или преминаване през страната ни. Тя е абсолютно задължителна според закона на Република България. В случай, че при влизане на територията на държавата, чуждите граждани нямат направена такава застраховка, те са длъжни да сключат такава за периода на престой. 

Здравната застраховка за чужденци и нейните ползи

Здравната застраховка за граждани на чужди държави има много ползи като най-вече се грижи за медицинските разходи и спокойствието на всеки, който има нужда от нея. Тя гарантира покриване на разходите за лечение при инциденти и нужния болничен престой. Друга полза от този вид застраховка е, че е подходяща за хора от много възрастови групи. Така хора от 14 до 64 години, пребиваващи в България трябва да сключат такава, като някои от тях - студентите и децата, могат да се възползват от по-добри условия при сключване на договора. Медицинската застраховка е валидна в областните градове и курортите в България, което също е доста голямо предимство, ако се наложи нейното използване. 

Покритие

Покритието на медицинската застраховка за чужденци включва медицинска помощ и спешна стоматологична помощ. Медицинската част на застраховката предоставя медицинско репатриране, покриване на спешни медицински разходи в случай заболяване и покриване на медицински разходи в случай на инцидент. Минималната стойност за нея е 60 000 лв., като времето за което може да бъде сключена варира от 90 дни до 1 година. Разбира се той се определя от периода на пребиваване на чуждия гражданин на територията на Република България. 

Необходими документи

За сключването на такъв вид застрахователен договор са необходими паспорт и лична карта, или пък едно от двете, в зависимост от това на коя друга стана е гражданин нуждаещият се от застраховката. 

Случаи, в които застраховката помага

В случай на застрахователно събитие, здравната застраховка би послужила на всеки чужденец. Като застрахователни събития се вписват неочаквани и непредвидими здравни неразположения като болести или инциденти. Разбира се, както се вижда по-горе в нейното покритие влиза и спешна дентална помощ като това включва наранявания в устната кухина, спешно идва да е на счупен или много болен зъб, включена е и упойката към тези процедури. Освен това, застраховката помага и за възползване от последващи нужни контролни прегледи. Така например ако просто решите да отидете на рутинен преглед тя няма да бъде валидна и ще трябва да заплатите цената му, но в случай на спешна нужда от медицинска или стоматологична помощ ще имате безплатно обслужване с помощ от медицинската застраховка. 

Как застрахователен брокер може да ви помогне?

Застрахователният брокер може да бъде от голяма полза при сключване на такъв застрахователен договор. Те винаги знаят какво точно е нужно за това и имат удобен начин за направата на договора без усилия от ваша страна. Застрахователният брокер може да помогне с подробна информация за конкретен случай и да задейства подходящия процес като на първо място предостави информация за нужните документи. Те са посредници между компаниите и клиентите и се стремят да открият добро решение и за двете страни. Брокерите предоставят безплатни консултации във всяко кътче на страната, дори и онлайн, така че да дадат конкретно решение на уникалните казуси. Те могат да сравнят условията на всички компании и да ви помогнат да изберете най-добрата оферта. Освен това, брокерите ви помагат в решенията за вашата застраховка дори след като сте я избрали. Помагат също и при проблеми, възникнали от щетите или просто при въпроси, които може да възникнат. Те предпазват клиентите от неточни условия и изпълнението им като се стремят заплатената застраховка да отговаря на очакванията на застрахования. Застрахователните брокери са важна и неизменна част от сделката за застраховка, било то здравна за чужденци или друга като автокаско, застраховка живот или дори бизнес насочена. 


 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK