Notice: Undefined offset: 0 in /home/infomreja/public_html/includes/chunks/head.php on line 38

Notice: Undefined offset: 0 in /home/infomreja/public_html/includes/chunks/head.php on line 42

Масово назначават кадри на ДПС и БСП в горския сектор в Пиринско

Бившият кмет от ДПС на гърменското село Ореше Абдула Кичуков до дни ще бъде назначен за началник “Подвижна охрана“ в подразделението на Регионалната дирекция по горите в Гоце Делчев, което предстои да заработи до края на февруари.
Новината взриви общинските ръководства на ГЕРБ в региона, още повече че вече са факт и други назначения по същата схема.

“Как така се получава, че кадри на ДПС, кметове с по няколко мандата вярност към Ахмед Доган изведнъж се оказват на ключови длъжности в горския сектор “, питат хората от Сатовчанско, гласували за ГЕРБ с нагласата, че по този начин ще пресекат пипалата на дървената мафия, създадена през годините от кадрите на ДПС.

Недоволството е най-голямо сред герберите в Сатовча, които настояват да бъде спряна процедурата по назначенията и да се обявят нови конкурси. Според запознати братът на готвения за назначение бивш кмет от ДПС Абдула Кичуков- Тефик Кичуков е началник участък в ДГС-Гърмен, с което влиза и в схемата за конфликт на интереси. Неведнъж въпросният Тефик Кичуков е разследван за връзки с дървената мафия и за незаконна търговия с дървесина в особено големи размери.

Бащата на двамата Кичукови също работи в горския бранш. Така фамилията затваря кръга и става недосегаема за беззаконията, които се вършат в сектора. Хората от  региона, които работят в горските стопанства, са напълно обезверени с масовото назначение на кадри на ДПС и БСП в структурите на горския сектор.  

Преди дни в РДГ като инспектор е бил назначен Мехмед Мусов от с. Вълкосел, също член на ДПС и работил усилено на последните местни избори против ГЕРБ. Назначение е получил и бившият директор на ДГС Гърмен Велизар Чолаков от  с. Горно Дряново, който е дългогодишен член на БСП. Той вече е уволняван от директора Иван Гергов за това, че е загробил предприятието с 1,5 милиона лева дългове.

Определено зад тези назначения стоят хора от Агенцията по горите и РДГ- Благоевград. Явно са замесени депутати, председатели на общински ръководства от ГЕРБ и други, за които в региона се говори, че подкрепят въпросните назначения срещу суми от 5000 до 10 000 лева.   

Изпълнителната комисия на ГЕРБ, министър-председателят Бойко  Борисов, както и вицепремиерът Цветан Цветанов са уведомени за аномалиите по назначенията в  горския сектор в Пиринско.    
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK