Мария Неделчева награждава ученици в Хаджидимово

снимка: пресслужба ЕП

Евродепутатът Мария Неделчева ще награди победителите в конкурс за ученици от област Благоевград. Имената им ще бъдат обявени на 21 януари от 12:00 ч. в Информационния център в Хаджидимово.

Класираните на първите три места ще посетят Европейския парламент в Брюксел, а носителите на поощрителна награда ще участват в честванията на Деня на Европа-9 май, в столицата. За всички участници са предвидени подаръци за доброто си представяне в конкурса.

Тази година темите в надпреварата в Пиринския регион бяха вдъхновени от идеята 2012-а година да бъде провъзгласена за "Европейска година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията".

Главната идея на състезанието бе да се даде възможност на учениците да споделят своите разбирания за солидарност и толерантност, както и да поощри младите европейци да изразят собствената си позиция за нещата, които Европа трябва да научи за нас.

В творческата надпревара се включиха десетки ученици от 5 до 12 клас, разделени в три възрастови категории: 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас, като най-малките рисуваха, средната категория писаха есе, а най-големите изработваха презентации

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK