Лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки благодари на всички, които го подкрепиха и подчерта, че остава анти-системен политик. Това се казва в декларация на партията, подписана от Марешки.

"Явно още не е дошло времето за професионализма, почтеността и прагматичността в политиката", пише той. Според него резултатът от изборите показва, че тези, които искат това да се случи, все още са малко. Явно ще трябва да минат още години, за да паднат още политически маски и да дойде времето на прагматичните родолюбци, смята лидерът на "Воля".

Според него кампанията на НФСБ-"Воля" е била позитивна и отличаваща се. Няма българин, до когото да не достигнаха нашите основни мерки в програмата. Очевидно, мотивът за гласуване на хората е бил друг - не повишаването на стандарта на живот в страната, не спирането на грабежите, а желанието да накажат някого. Хората гласуваха "срещу", а не "за", прозря Марешки.

Според него няма алтернатива в новоизбрания парламент. Затова започваме битката отначало. Всички избрани, по един или друг начин, открито или задкулисно, са обслужвали статуквото и системата. Това е волята на народа. Каквото си е избрал, това ще бъде. Ние ще продължим да отстояваме нашата кауза, защото сме убедени, че сме прави и че носим друг стил в политиката, който е много по-добър за българите и страната", каза лидерът на ВОЛЯ.

В партията ще направят необходимия анализ на резултатите и ще решат как да продължат напред. /news.bg/