Мая Манолова от Гоце Делчев: Трябва да има генерална промяна във финансирането на болниците

Снимка: Infomreja.bg

Тя беше придружена от кандидат-депутати

Днес в Гоце Делчев беше съпредседателят на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова, придружена от кандидатите за народни представители в 1 МИР - Благоевград - Димитър Делчев, д-р Валери Смиленов, д-р Вангел Арабаджиев, д-р Мария Радойкова, Илиан Ушев, Георги Япов. Те се срещнаха с управителя на МБАЛ „Иван Скендеров“ – д-р Петър Филибев.

На брифинг след срещата Мая Манолова обяви ангажиментите, които те са поели за бъдещето на лечебното заведение. На първо място това е довършване на сградата, която е построена още през 1983 година, и нейното оборудване.

На второ място е създаване на стимули за работа на медицинския персонал. Според Манолова е крайно време трудът на лекарите и медицинските сестри да бъде оценен от българските власти. Тя каза, че има ангажимент към медицинските сестри, чиито протести е подкрепяла.

„Трябва да има генерална промяна във финансирането на лечебните заведения, особено на болниците извън големите градове, защото те са тежко ощетени. Основният ресурс отива в столицата и в големите градове, а за такива места като Гоце Делчев нещата изглеждат по един несправедлив начин. Ние няма да делим болниците на такива в малки и в големи градове“, каза Мая Манолова.

Тя сподели, че болницата в Гоце Делчев се развива добре, нейните задължения намаляват, сведени са до 1 милион, което означава, че ръководството си върши добре работата и вдига на крака здравното заведение. В същото време то има нужда от подкрепа „и ние ще гарантираме това“.

„Могат да се направят чудеса, но трябва да има желание и воля. Трябват хора с характер, с визия, с компетентност, но и с характер. Стига вече слугинаж!“, заяви в заключение Манолова.

Водачът на листата в Благоевградска област Димитър Делчев изрази виждането си за града като център на здравеопазване, и то не само в района от Доспат до Разлог, както е сега, но и за лечебен туризъм от Гърция и други съседни държави.

„Ние имаме една от най-добре разписаните програми в сферата на здравеопазването, в чието създаване са участвали лекари от цялата страна. Предвиждаме електронно здравеопазване, в което досега се наляха милиони, но то още не е факт. Предвиждаме и спиране на доплащанията, и приоритетни мерки за спешната помощ, тъй като сега в много села няма достъп до адекватна бърза помощ“, изтъкна Димитър Делчев.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

москов08:29 - 29.03.2021
най добре да питат радойкова за болницата , тя най добре знае как се краде от там затова е но този хал болницата от управлението и.Каква наглост крадците ще се борят с престъпноста
Добрин22:43 - 26.03.2021
Само ПР си правите с тази болница
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK