Лошото време взе над 90 жертви в САЩ и блокира европейски летища

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Закъсняват полети на летище София

Най-малко 92 са смъртните случаи, свързани с лошото време в последните седмица. Това сочат данни на телевизия Си Би Ес, според която само в щата Тенеси има 25, в Орегон - 16 жертви. Сред инцидентите е смъртта на трима души, загинали при падане на дърво върху колата им; бебето в автомобила е оцеляло.

Смъртни случаи има още в Илинойс, Пенсилвания, Мисисипи, Вашингтон, Кентъки, Уисконсин, Ню Йорк и другаде и броят им може да се увеличи, докато властите разследват отделни инциденти. Десетки хиляди американци са без електричество, стотици хиляди в Тенеси са предупредени, че водата им може да е негодна за пиене.

В Мисисипи се разследва дали запасяването на жители с вода във ваните им е резултат от разпространявани онлайн слухове за възможен недостиг, свързан с бурите.

Северна Европа също е тежко засегната.

Във Великобритания бурята "Иша" обърка графика на жп транспорта, всички влакове в Шотландия и полетите от летищата в Единбург и Глазгоу спряха, след като ветровете достигнаха скорост от 144 км/ч. Общо 102 полета от и до Дъблин бяха отменени, десетки - на летище "Схипхол" в неделя, предаде "Ройтерс".

Сайтът на летище София сочи, че полетът от Дъблин, който трябва да кацне тази сутрин, не е отменен, но закъсняват следобедните от Лондон, Ливърпул и Амстердам. Отменен е и полет, излитащ за Копенхаген, след като в Северна Европа снежни бури и ниските температури оставиха хиляди без ток. /dnevnik.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK