Кметът на Ловеч, Корнелия Маринова, с поздрав по случай рожденето на Георги Иванов

Поздравителен адрес

До

ГЕНЕРАЛ-ЛЕЙТЕНАНТ ГЕОРГИ ИВАНОВ

Почетен гражданин на Ловеч

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ИВАНОВ,

От мое име и от името на ръководството на Община Ловеч Ви изпращаме най-сърдечни поздрави за Вашия рожден ден. Това е хубав повод да припомним за значението на този първи космически полет на българин, както и за направеното от Вас като офицер и гражданин.

Изминаха 43 години от полета на „Съюз-33“ на 10 април 1979 г., но хората от няколко поколения пазят скъп спомен за извършеното от Вас и Николай Рукавишников. Този полет демонстрира изключителна  подготовка и способност да се реагира на непредвидени ситуации по време на полет. Както сте ни разказвали, уникално е усещането да си в Космоса, защото виждаш Земята без държавни граници и конфликти, като един общ дом.

Целият Ваш обществен актив е ярък пример за родолюбие и патриотизъм, като същевременно имате важен принос в развитието на космонавтиката.

Приемете сърдечни поздрави и от гражданите на родния Ловеч, където всички пазят топъл спомен за Вашия полет и многобройните срещи. Благодарения на Вас в Ловеч през годините гостуваха над 40 космонавти и астронавти от цял свят. Всеки един от тях е посадил по една брезичка и така се оформи уникалната космическа алея с имената на всички гостували. Днес това е любимо място за младите, които черпят сили и енергия и се зареждат с положителни емоции.

Благодарим Ви за всичко, направено от Вас, и за това, че винаги намирате повод и начин да  издигате престижа не само на Ловеч, но и на българската нация.

Желая Ви крепко здраве и благоденствие, да се радвате на Вашето семейство, деца и внуци!

Бъдете жив и здрав!

 

Корнелия Маринова,

Кмет на Община Ловеч

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK