Кандидат-депутатът от БСП Богдан Боцев иска отпадане на делегираните бюджети в болниците

снимки: Пресцентър БСП

Своите приоритети и виждания относно качеството на българското здравеопазване сподели днес с медиците от МБАЛ „Иван Скендеров” в Гоце Делчев младият кандидат за народен представител Богдан Боцев от Коалиция "БСП лява България", който освен че е заместник-кмет на Община Гоце Делчев, е и от лекарско семейство и темата здравеопазване не му е чужда. 

"Днес посетих МБАЛ "Иван Скендеров", където имах среща с колектива на здравното заведение. Пред тях изложих и обсъдихме заедно моите виждания за така желаното от всички български граждани и лекари качествено здравеопазване", обясни Боцев.

Според кандидат-депутата за постигане на положителната промяна в сферата на здравеопазването трябва да отпаднат делегираните бюджети в болниците, както и лимитите за направленията. 

"Трябва да настъпят коренни промени в начина на специализацията и финансирането на младите лекари", категоричен е Богдан Боцев. Той допълни, че ако бъде избран за народен представител в 43-то Народно събрание, ще настоява за откриване на факултет за медицински сестри в ЮЗУ "Неофит Рилски" - Благоевград, както и за създаване на база в гоцеделчевската болница за тяхната практика.

"Това е необходимост от голямо значение за региона и областта ни", заяви пред гоцеделчевските лекари Богдан Боцев, като ги призова на 5-и октомври да гласуват с бюлетина №22 и за преференциален вот в негова полза с номер 6.

Лекарският колектив горещо приветства приоритетите на кандидата от "БСП лява България" и сподели от своя страна пред него своите предложения и виждания от личния си опит.

Като основни проблеми по време на срещата гоцеделчевските медици посочиха ниското заплащане и липсата на кадри.

От своя страна като заместник-кмет на Гоце Делчев Боцев заяви, че от тази година в бюджета на общината има предвидени 20 000 лв. за издръжка на млади лекари, които след специализацията си ще започнат работа в МБАЛ "Иван Скендеров".

Към този момент трима специализанти са подписали договори със здравното заведение.

Кандидатът за народен представител Богдан Боцев посети днес болницата в Гоце Делчев заедно с кмета Владимир  Москов и заместника му Валери Сарандев, който е и общински лидер на БСП в община Гоце Делчев.

"Благодаря ви за професионалната среща и топлите  думи, на 5-и октомври нека всички гласуваме с № 22 в интегралната бюлетина, за да осъществим заедно добрите ни идеи и намерения за родното здравеопазване", каза за финал на срещата с лекарите от Гоце Делчев Богдан Боцев.

 

снимки: Пресцентър БСП
снимки: Пресцентър БСП
снимки: Пресцентър БСП

КОМЕНТАРИ

до тжо22:43 - 24.09.2014
Коментари, съдържащи лични нападки, обиди, заплахи или нецензурно съдържание подлежат на модериране или изтриване!
тжо19:25 - 24.09.2014
Коментари, съдържащи лични нападки, обиди, заплахи или нецензурно съдържание подлежат на модериране или изтриване!
Москов12:04 - 24.09.2014
Какво прави Москов на тази среща? Взел ли си е отпуск? Има ли право в ден, в който заплатата му се плаща от данъкоплатците да агитира за политически кандидат?
12308:35 - 24.09.2014
Успех, г-н Боцев!

FACEBOOK