Камбитов посреща носителките на приза „Жена на годината на Благоевград”

снимка: infomreja.bg, архив

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще посрещне в кабинета си от 11:30 часа днес всички дами, които са били удостоени с титлата „Жена на годината на Благоевград”. На светлия християнски празник Благовещение председателят на Общински съвет Даниела Савеклиева и първите жени на Благоевград през годините ще открият заедно табела с техните имена.

Всяка година към досегашните носителки на титлата ще се прибавя по още едно име. В 18:00 часа в зала „22 септември” ще стане ясно името на дамата, която ще вземе приза „Жена на годината на Благоевград 2013”. Сред номинираните имена са Антоанета Гулева, Анелия Параскова, Вергиния Кулева, Кети Тренчева, Магдeлена Рахова, Мариета Димитрова, Мариела Кючукова, Оксана Данаилова, Светлана Борисова и Теменужка Павлова.

За първа година е отделено специално място на благоевградската жена, като днешният ден е обявен за „Ден на благоевградчанката”. Той ще се чества всяка година на 25 март и с него ще се постави акцент върху образа на активната жена в областния център на Пиринско, която дава живот и вече 100 години се бори за свободата си в обществото.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//