Калин Стоянов: Оперативно МВР се управлява от главсека. Благодаря за вниманието.

Снимка: БГНЕС

Стоянов потвърди тезата си от неделя, че господин Кирил Петков се е опитвал да се намесва в дейността на МВР

Оперативното ръководство на МВР е поверено на главния секретар. Благодаря за вниманието.

След тези думи вътрешният министър Калин Стоянов, който поиска да се включи по телефона на живо в Нова телевизия в диалог на съпредседателя на ПП Кирил Петков, затвори телефона. След това при повторно набиране обясни, че "връзката е прекъснала".

Калин Стоянов потвърди тезата си от неделя, че господин Кирил Петков се е опитвал да се намесва в дейността на МВР и оперативното ръководство. Множество разговори са проведени, заяви Стоянов, макар и да потвърди, че след средата на август месец не е имал разговори. Също така заяви, че колко срещи точно е имал с Кирил Петков ще бъде "конкретно установено", а в Министерството имало записи. Не отговори на въпрос на самия Петков повече от две ли са. 

По думите на Стоянов тази намеса е "кой служител на какъв пост да се сложи и да не махам някои от директорите", макар че не потвърди да има посочване имена. Според министъра разговорите са приключили, когато Кирил Петков разбрал че няма да се подаде на влиянието.

Калин Стоянов заяви и че разговори с Борисов и Пеевски е имал само в пленарна зала и в кулоарите на Партийния дом. 

Аз съм против полицейското насилие, но съм и против насилието срещу полицаи. Всички служители ще понесат своята дисциплинарна, а и евентуално наказателна отговорност. Това в момента се разследва, сформирана е комисия, увери Стоянов. На въпрос законно ли е полицаи да бият протестиращи граждани, Стоянов заяви, че тези граждани са подпалили контейнери за боклук и това е противозаконно. Също така заяви, че на разпространяващите се записи не се вижда всичко и поведението на полицаите в момента се изследва и може след побоя на паднал човек на улицата да са го арестували. 

Също така Стоянов заяви, че всички полицаи трябва да носят индивидуални обозначителни знаци, но протестиращите може и в конкретната ситуация да не са ги забелязали. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK