Йотова подкрепи действията на служебното правителство в кризата с газа

Снимка: Infomreja.bg

Освен провеждането на изборите, служебният кабинет има важна задача - да върне стабилността и сигурността на българските граждани, заяви тя

Във връзка с кризата с газа, вицепрезидентът Илияна Йотова подкрепи действията на служебното правителство, съобщи БНТ. Тя коментира, че вчерашното решение за приемане на един танкер от предложените от "Шиниър" е продиктувано от възможностите, защото предишния кабинет се е осигурил инфраструктура, по която втечнения газ от танкерите да достигне до нашата територия.

По думите ѝ това, което прави служебния кабинет е опит да осигури газ на изгодни цени. Освен провеждането на изборите, служебният кабинет има важна задача - да върне стабилността и сигурността на българските граждани и да преведе българите през кризата по възможно най-добрия начин. Действията за гарантиране на доставките и на енергийната сигурност на страната са стъпки в правилната посока.

Вярвам не само на министъра на енергетиката, но и на целия Министерски съвет, че ще направят така, че българите да преминат възможно най-леко през зимата и през тежките месеци, които предстоят., коментира Йотова.

Тя присъства на честванията по случай 145-ата годишнина от Шипченската епопея.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK