Йотова: България не е в ситуация да си позволи предсрочни избори

Снимка: Infomreja.bg

Според Йотова премиерът Кирил Петков би имал успех, ако предлага силни решения и търси парламентарни мнозинства

Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира, че евентуални предсрочни парламентарни избори няма да са прецедент, но България не е в ситуация, в която може да си го позволи, съобщава БНР. Йотова каза, че има още много стъпки, които управляващите трябва да извървят до предсрочен вот:

"Всичко е в ръцете на министър-председателя. Той е на ход. Трябва да извърви няколко много важни стъпки. Първо, да бъде достатъчно убедителен, евентуална нова формула на кабинета, на правителството, ако разбира се, се стигне до оставките на министрите от ИТН и те действително излязат от коалицията. На второ място - да защити актуализацията. Това се прави само със силни аргументи, със силни причини, с добре обосновани предложения. Оттук нататък вероятно ще опита и възможността за плаващи мнозинства. Желая му успех".

Според Йотова премиерът Кирил Петков би имал успех, ако предлага силни решения и търси парламентарни мнозинства в името на българския интерес:

"Ако всеки път броим, кой ще ни подкрепи и колко човека ще бъдат в залата, ние вече преживяхме една такава ситуация, бих казала доста тежка, по времето на правителството на Орешарски. Не смятам, че България има интерес да се връщаме към подобни ситуации".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK