Жителите на Добринище недоволни от закриването на полицейския участък в града

Снимка: Infomreja.bg

Председателят на ОбС-Банско, настоява заповедта на Рашков да бъде отменена

Жителите на град Добринище изразиха своето недоволство от закриването на полицейския участък в града след заповед на министъра на вътрешните работи.

Както е известно, в последните години, Добринище се превърна в целогодишен курорт, поради природните дадености и близостта му с други курорти от национално и европейско значение. Не само през зимата, но и през летния сезон, тук пристигат на почивка хиляди граждани от страната и чужбина. Досега полицейският участък, макар и трудно, поради намаления си състав, се справяше с опазването на реда и спокойствието както на гражданите, така и на гостите на града и местната общност намира закриването му като недопустимо, казва Костадин Загорчин - председател на ОбС-Банско.

От негово име е изпратена позиция до медиите, в която Загорчин е упълномощен от жителите на град Добринище да изрази тяхната позиция, в която се казва още:

Като се отнасям с разбиране към реформите в МВР, мисля, че е редно да бъде преосмислено решението за закриването на участъка, поради спецификата на града като известна курортна дестинация. В противен случай съществува реален риск криминогенната обстановка да бъде завишена, което е в ущърб както на хората, така и на Министерството на вътрешните работи. Оставам с уважение към усилията ви към реформиране на системата, но и едновременно с това намирам за редно реформата да се случва след обстоен анализ и индивидуален подход към всеки отделен случай. Надявам се да бъде обърнато полагащото се внимание на настояването на гражданите и заповедта отменена., казва Костадин Загорчин.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK