ИТН не търсели подкрепа от ДПС, изложили само приоритети

Източник: БГНЕС

Карадайъ заяви, че от ДПС не държат и не искат да предлагат министри в бъдещия кабинет

Ние не искаме и не сме искали подкрепа от ДПС за евентуален кабинет, просто изложихме нашите евентуални приоритети. Това обяви депутатът от "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов пред журналисти в кулоарите на парламента след срещата с ДПС по програмите и политиките, по които може да се състави кабинет.

Ние просто изложихме вижданията, които имаме за програма, за приоритети, за краткосрочни и дългосрочни цели, обясни Йорданов след срещата на ИТН с ДПС.

Според Йорданов всички партии, включително и ГЕРБ, биха казали, че са за съдебна реформа. ДПС казали, че персоните и личностите в евентуалния кабинет са важни, като ИТН уточнили, че това е тяхна отговорност, няма да взимат съвети от никого и няма да позволят на някого да им казва кои да бъдат хората в кабинета.

Когато бъде представен кабинетът, ако се стигне дотам, ДПС ще си преценят харесва ли им или не, дали да гласуват или не, уточни депутатът. "Подкрепа от тях не сме търсили, нито те са ни предлагали хора, нито и да ни бяха предложили, ние щяхме да ги приемем", каза още Йорданов, като не отговори на журналистически въпроси.

От своя страна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира пред журналисти в Народното събрание след срещата с ИТН, че персоналният състав на бъдещия кабинет е от значение за ДПС, но няма да предлагат, не държат и не искат да предлагат министри в него. 

Карадайъ обясни ,че повечето от идеите на ДПС съвпадат с тези на ИТН, но безусловно имат различия. По време на срещата с партията на Слави Трифонов, от ДПС заявили, че безусловна подкрепа няма, като поставили едно неотменимо условие - възстановяването на нормалността в политиката и демокрацията.

За ДПС означава Народното събрание да заеме мястото си според Конституцията, държавният апарат да не се използва като бухалка срещу гражданите и срещу бизнеса, а държавният апарат да функционира съгласно Конституцията и законите на страната, в услуга на хората и за създаване на добра бизнес среда. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n