Истина или шега е посещението в Сърница на персонал от столична детска градина

Снимка: Infomreja.bg

Заради трима заразени с COVID-19 част от градината е затворена днес

Част от детска градина в София – 50 ОДЗ „Куики“ в район „Възраждане“, днес е затворена, защото трима учители са с положителен тест за коронавирус.
 
Директорът Росица Алексиева получава сигнал, че през почивните дни шестима учители и медицинската сестра са посетили Сърница – огнище на COVID-19.
 
Жените са от персонала на детска градина №50 в район „Възраждане“, написа кметът на София Йорданка Фандъкова
 
„Родители и колеги ми споделиха, че са притеснени заради качени снимки в социалните мрежи, че са посещавали това място. Те отричат“, уточни Алексиева.
 
На седемте служители на детската градина са направени т.нар. бързи тестове за коронавирус. За три от учителките резултатът е положителен. Предстои PCR тест да го потвърди или отхвърли този резултат. 
 
„Въпреки апелите на доц. Кунчев да се ограничават посещенията в Сърница, въпреки това са си позволили да посетят това населено място“, коментира пред bTV д-р Данчо Пенчев, директор на РЗИ – София.
 
Тепърва ще се установява дали посещението се е състояло наистина и дали то причината за заразяването.
 
Снощи е извършена пълна дезинфекция на сградата на градината. Днес се взеха проби от целия персонал. По желание на родителите децата също могат да бъдат тествани безплатно.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK