Илко Стоянов настоява за спешно възстановяване на моста на Покровнишко шосе

Снимка: Infomreja.bg

Кметът на Благоевград изпрати писмо до МРРБ

Кметът на Благоевград Илко Стоянов изпрати писмо до Министерство на регионалното развитие и благоустройството, с което настоява да бъдат предприети действия за възстановяване на компрометирания мост на Покровнишко шосе.

Съоръжението, което е държавна собственост, поддаде през средата на декември 2021 г.,  вследствие на повишаване нивото на река Струма, след интензивни валежи. Към момента пътната връзка с няколко от големите села в общината е прекъсната, а жителите са принудени да използват обходен маршрут.

„Заради създалата се ситуация придвижването на хората, живеещи в селата Покровник, Мощанец, Падеш, Лешко, Габрово, Дебочица, е сериозно възпрепятствано. Не е за подценяване и фактът, че поради затворения за движение мост се генерират и икономически загуби, тъй като в района има и работещи фирми. Моля мостът на Покровнишко шосе да бъде включен в списъка с обекти за спешни ремонти“, пише в част от писмото си кметът Илко Стоянов.

В Община Благоевград е депозирана и подписка от жители на селата, чрез която настояват да бъдат предприети мерки за навременно възстановяване на съоръжението.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK