Ицо Хазарта: Каквото и да ви говорят, знайте, че става дума за пари

Снимка: Нова

Той направи своята равносметка за свършеното през последните 6 месеца в парламента

Тази седмица в „Събуди се” пред Марина Цекова застана Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта. Той направи своята равносметка за свършеното през последните 6 месеца в парламента.

Откакто станахте депутат колко често Ви се е случвало да си задавате въпроса „Какво въобще правя в парламента"?

- На мен лично не ми се е случвало, но всеки ден си задавам този въпрос за други хора там. Отговарям си, че преследват своите цели. Или си тук, за да помогнеш на обществото, или си тук, за да помогнеш на себе си. Имам огромно уважение към Народното събрание като институция и не ми се иска да изговоря истината в този момент. А, нея я знае всеки.

Много неща се случиха във властта през последните дни. Коалицията се разпадна. Как си обяснявате всичко това?

- Каквото и да ви говорят знайте, че става въпрос за пари. Това, което стана, не е било неочаквано. Отдавна имахме индикации. Имаше хора, които от самото начало ни предупредиха, че самото участие на тези хора в коалицията е с цел да се случи именно това.  Не е изненада. Отговорите са „Капитан Андреево”, природният газ, касичките, които „обслужват” едни хора, а е трябвало парите да влязат в държавата.

Има ли го въпросът - защо, ако всичко това е било известно предварително, трябваше да се изчака някой да напусне коалицията, за да си кажем истината?

- Не всичко е било известно предварително. Опитахме се да прокараме Закона за противодействие на корупцията и други неща и те бяха саботирани.

Много обвинения се чуха от двете страни. Зададохте ли си въпроса дали повярвахте на правилните хора?

- За мен е много важно да си задавам всеки ден този въпрос. Това е основното, за което съм тук. От всичко това, което виждам за тази малко повече от половин година, съм твърдо убеден, че съм взел правилното решение и съм повярвал на правилните хора. Не бих стоял и секунда тук, ако усетя, че това не е така.

Какво бихте казали на хората, които твърдят,че Асен Василев и Кирил Петков лъжат?

- Нямам какво да кажа. С особена сила важи изразът „Крадецът вика - дръжте крадеца”.

Смятате ли, че властта се справя с кризите?

- Винаги може да е по-добре. Избрах интересен момент да се включа в политиката. Само вулкан дето не е изригнал. И на мен ми се иска да е по-добре. С 67 от 240 в НС, който иска да дойде да пробва.

Ако след месец или два дойде края на 47-ото НС ще си тръгнете ли като човек, който добре си е свършил работата?

- Никога не съм имал такова усещане в живота си, независимо какво съм правил. Хората, които ме познават, знаят, че съм доста критичен към себе си

Какво свършихте всъщност за тези 6 месеца?

- Основното, с което се занимавам, е да помагам за образованието на деца в домове. Обикалям из страната и се срещам с тях. Повечето от нас си мислят, че тези деца имат материални мечти, а това не е така. В един от домовете имаше програма да бъде изпълнено едно желание на децата. Те поискаха да се видим и аз отидох на Бъдни вечер. Това беше най-хубавата Бъдни вечер в живота ми. Мотивирам ги да учат и да се занимават с това, което харесват.  Те имат потенциал, само някой трябва да го открие. Това, което аз правя е да давам това, което имам.

Видяхме едно селфи, което Вие си направихте с депутатите от ГЕРБ, които скандираха „оставка”. Това ли е примерът, който искате да дадете?

- Не е това примерът. Казах го и от трибуната и го написах после. Както казах - парламентът е място, към което трябва да имаме респект. В случая аз не го показах. Защо? Защото не може да извикаш на изслушване вицепремиер и да не го слушаш. Да грухтиш, да тропаш на масата, да викаш.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK