Гвоздейков за удара на влаковете: На машиниста му прилошало, 4-ма са пострадалите

Снимка: БНР

Ударът е лек

Четирима души са транспортирани до лечебни заведения след инцидента с пътнически влак на Централна гара София, съобщиха от здравното министерство.

Пострадалите са от маневрената бригада.

По данни на Центъра за спешна медицинска помощ, двама мъже са откарани в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, един е откаран във Военномедицинска академия и един в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

Четиримата пострадали са в добро общо състояние и преминават всички необходими прегледи и изследвания, за да се конкретизира тяхното състояние и да се уточни дали е необходима хоспитализация. От ВМА информираха, че не се налага прием за откарания там мъж.

Други осем души са прегледани на място от реанимационен екип на ЦСМП-София. Те са с леки наранявания и не се налагат допълнителни медицински дейности.

Припомняме, че маневрен локомотив удари пътнически влак.

Сигналът за инцидента е получен в 17:00 часа в Спешна помощ. Районът беше отцепен от полицията.

Засега се знае, че при опит да спре, локомотивът се удря във влака, който трябва да отпътува за Пловдив. Причината е, че на машиниста му е прилошало. Инцидентът е лек. Влак, композиран за Пловдив, изчаква времето му за тръгване. Зад него маневрена машина трябва да композира друг състав вагони. Скоростта, с която спира в последния вагон на влака, е била 15-20-22 км/ч максимум. По данни, които имаме до момента, на машиниста му е прилошало и не е успял да спре маневрената машина на безопасна дистанция от влака за Пловдив, съобщи транспортният министър Георги Гвоздейков.

Софтуерен проблем във временната маршрутно-компютърна централизация на Централна гара предизвика закъснения в графика на движение на влаковете, съобщиха тази сутрин от БДЖ.

Снощи в 19:10 часа възниква проблем в осигурителната техника на Централна гара, който е отстранен в 22:30 часа. По тази причина са отменени редица влакове, а други закъсняват в порядъка от 40 до 120 минути. При възникването на техническия отказ своевременно са информирани превозните бригади на влизащите в гарата влакове, за да могат пътниците да се информират и да преценят дали да потърсят алтернативен транспорт от гарите Искър и Подуяне или да изчакат отстраняването на проблема и пристигането на Централна гара. По гласовата уредба е съобщавано за закъсненията и очакванията като време за нормализиране на движението.

От 7-ми май модернизацията на Централна гара София навлезе в нов етап и започна демонтирането на седем коловоза и контактна мрежа. В района на гарата се извършват активни строителни дейности с тежка механизация. Причините за софтуерния отказ се изясняват от производителя на временната централизация.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//