ГЕРБ отвръщат: Язовирът край Ловеч е източен, за да може Петков да се снима до него и да заблуди обществото

Снимка: ГЕРБ

Язовирът бил източен с предизборна цел

ГЕРБ излязоха с опровержение на "откровена лъжа на служебното правителство, превърнало се в предизборен щаб на кандидат-президента Румен Радев".

Става въпрос за язовир край Ловеч, който беше споменат от служебния министър на икономиката Кирил Петков в тазсутрешна негова изява в телевизионния ефир, като по думите му бившите управляващи са наливали стотици милиони в ремонта на язовири, а въпросният язовир бил празен.

Според ГЕРБ, допреди няколко дни язовир "Пазар дере" не е бил "локва", а бил умишлено източен, за да може Кирил Петков да се снима на него и да заблуди обществото. 

По думите на кандидат-депутата на ГЕРБ в Стара Загора и доскорошен министър на икономиката Лъчезар Борисов, на обекта била монтирана контролно-измервателна система, която да следи в реално време нивото на водата.

"От служебния предизборен щаб може би не знаят, че нивото може да се проследява и онлайн. Оттам ние разполагаме с графики, на които ясно се вижда как на 31 май язовирът е пълен. 3 дни по-късно ситуацията тук е коренно различна. Затова питаме: кой нареди язовирът да бъде източен? Можем ли да очакваме това да се случи и с други водоеми с предизборна цел", попита той.

По думите на Лъчезар Борисов използваният на съоръжението бетон е закупен на цени между 88 и 95 лв., а не както твърди Петков за 250 лв. "В посочената от него сума влиза и полагането на бетона, труда на строителите, както и транспортните разходи. Освен това има и експертен съвет, който е одобрил всички харчове по проекта", посочи бившият министър.

Според водачa на листата на ГЕРБ в Ловеч Николай Нанков на ключови постове в държавата били назначени скъпоплатени ревизори, които до този момент не били разкрили нито една нередност, но за сметка на това били направили множество неверни внушения.

"Държавната агенция за метрологичен и технически надзор предписва на предприятието за управление и стопанисване на язовири да се източи водоемът. И на двете принципал е икономическият министър", отбеляза Нанков и допълни, че ремонтните дейности по обекта са били крайно наложителни, защото язовирът често е преливал и е причинявал множество катастрофи по минаващия наблизо републикански път София-Варна. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2