Facebook планира да промени името си

Снимка: Infomreja.bg

Новото име се пази в строга тайна

Facebook планира да промени името си. Това твърди порталът Verge, позовавайки се на свой източник.

"Facebook планира да промени името си, така че то да отрази фокуса на компанията върху изграждането на "метавселена", се казва в съобщението на портала, цитирано от БГНЕС.

Ръководителят на социалната мрежа Марк Зукърбърг планира да обсъди преименуването на компанията на годишната конференция Facebook Connect, която ще се проведе на 28 октомври, но промените може да бъдат обявени по-рано. Според портала, в резултат на ребрандирането, приложението Facebook ще стане едно от многото, контролирани от компанията майка.

Новото име се пази в строга тайна и дори не всички членове на ръководството го знаят. Предполага се, че то може да има нещо общо с Horizon - името на виртуалните офиси, разработени от Facebook.

„Метавселената”, според изпълнителния директор на Facebook Марк Зукърбърг, ще предостави големи възможности за изява на хора с творчески професии, и на тези, които искат да живеят, работят и да се забавляват далеч от центъра на града.

Социалната мрежа Facebook е основана през февруари 2004 г. от Марк Зукърбърг, който тогава е 19-годишен студент. Компанията Facebook притежава услугите Messenger, WhatsApp и Instagram.

Зукърбърг е на трето място в списъка на най-богатите американци: в началото на септември състоянието му се оценява на 134,5 милиарда долара.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK