Дезинфекцираха църкви в община Радомир преди Цветница и Великден

Снимка: Община Радомир

В четири храма на територията на община Радомир ще има празнични литургии

Във връзка с извършването на служби за предстоящите празници Цветница и Възкресение Христово, Община Радомир предприе дезинфекция на пространствата пред църквите в град Радомир и селата Дрен, Друган и Старо село. В четири храма на територията на община Радомир ще има празнични литургии, които ще се извършват на открито. Това са храмовете “Св. Димитър” в град Радомир, “Св. Възнесение Господне” в село Друган, “Св. Петка” в село Дрен и “Св. Николай Летни” в Старо село.

Умоляват се гражданите, които ще посетят храмовете на празниците, въпреки призивите на Светия синод и Националния оперативен щаб да си останат вкъщи, да носят маски и ръкавици. Призивът към миряните е да спазват разстояние от поне 2 метра един от друг. Свещениците също са инструктирани да наблюдават за спазването на мерките по време на службите.

Успоредно с дезинфекцията на храмовете, на територията на община Радомир продължават дезинфекционните дейности пред обществените сгради, хранителни магазини, аптеки, банки. Извършена е още и дератизация на реки и канали в град Радомир.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//