Българи и украинци бяха настанени днес в Социалните жилища в Благоевград

Снимка: Община Благоевград

Предоставените жилища са в новопостроени сгради

Кметът на Благоевград Илко Стоянов официално предаде ключовете за апартаменти в Социалните жилища на нуждаещи се деца и техните родители. Част от тях са бежанци от размирна Украйна, а други са български граждани.

„Радвам се, че успяхме да намерим възможност и да Ви осигурим подслон. Винаги може да разчитате на мен, като кмет, че ще се отнасям с Вас наравно с останалите хора в града, Вие сте част от това общество. От днес българи и украинци, всички, които живеете тук, ще имате възможност да се грижите за това място като свое. Зная, че на всички Ви е тежко! Да си пожелаем час по-скоро мирни времена“, каза кметът Илко Стоянов.  

От днес над 90 украински граждани и едно българско семейство, които нямат възможност да излязат на свободен наем,  имат своя нов дом. 

Предоставените жилища са в новопостроени сгради, готови за живеене, обзаведени с всичко необходимо. 

Благоевград е първата Община, която осигури възможност за настаняване на украински граждани в Социални жилища. 

Кметът Илко Стоянов и неговият екип правят всичко възможно да подсигурят спокойствие и подслон на засегнати от войната, без това да ощетява други нуждаещи се групи от местното население, въпреки че към момента по-голяма част от капацитета на социалните жилища е изчерпан. 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK