Борисов: ПП-ДБ ще срещнат сериозен отпор от нас в цифрите на Бюджет 2024

Снимка: Infomreja.bg

Това каза лидерът на ГЕРБ във Велико Търново

Този път, ще срещнат сериозен отпор в цифрите на Бюджета. Ние сме казали, че няма да вдигаме данъците. Казали, че ще облагат втора кола, и прочие. Можеше да се каже всичко това преди изборите. Сега излиза, че нашите кметовете вдигат данъците, което не е вярно. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на национално съвещание на ГЕРБ във Велико Търново, пише БГНЕС.

На съвещанието присъстват представителите на изпълнителната комисия, новоизбраните кметове и общински съветници, народните представители и областните координатори на партията.

От сряда няколко дни подред парламентарната група и Изпълнителната комисия на формацията анализираха изборните резултати от изминалия местен вот и как се изпълняват управленската и законодателната програма, зад които стоят ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

"Ще гласуваме бюджета. Хората обаче трябва да знаят защо участваме и подкрепяме сглобката. Ще искаме да се запише поименно каквото трябва за Монтана, за Плевен и т.н. . Има си местни принципали, те да вдигат данъците", настоя партийният лидер.

"Кметовете имате право да си вдигате данъците колкото искате. Защо ви е държавата? ГЕРБ е казала - няма да се вдигат данъците. Който иска, може да си вдигне местните данъци, такси. Аз ГЕРБ няма да го пусна в тази игра.

Ние сме държали плоския данък толкова години, да изсветлее бизнесът. Сега чувам - ще се вдигат с още 12%. Едно прекрасно загубено време в някакви спорове да останете с усещането, че нещо зависи от вас", ядоса се Борисов. Според него честното е било подобни намерения да се обявят преди изборите. "Ама да лъжат и сега да кажат - все едно нашите кметове искат да се вдигнат данъците, няма да им го позволим. Тактиката и начинът, по който го правят. Няма така да се получи", допълни лидерът на ГЕРБ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK