Боксов клуб Пирин обра титлите на областното в Благоевград

снимки: infomreja.bg

Девет първи места спечелиха състезателите на боксов клуб "Пирин" на областното първенството по бокс "Пирин 2012". Турнирът в зала "Скаптопара" бе открит от областния управител Костадин Хаджигаев, на ринга в продължение на четири часа призовите места си оспорваха 42-ма състезатели от 7 клуба. Три от Благоевград, два от Петрич и по едни от Перник и Самоков.

Организатор на проявата бе БК „Пирин” с председател отец Андон Шавулев. Неговите възпитаници спечелиха и най- много първи места, девет. С титлата областен първенец се окичиха Денислав Николов, Николай Николов, Шабан Димитров, Стоян Валентинов, Илия Илиев, Живко Олев, Жоро Борисов, Емануил Богоев и Димитър Косанов.

Гвоздеят на боксовия турнир бе битката в кат. до 70 кг., където едни срещу друг се изправиха Николай Чавдаров от клуб "Тайсън" и Борислав Вангелов от клуб "Македония". Изненадващо победата заслужи Вангелов, който не се спря пред национала и носителя на златен медал от купа България - Николай Чавдаров.

За пръв път в турнира участваха деца от ДДЛРГ “Свети Николай Мирликийски” в Благоевград по програма на Министерството на физическото възпитание и спорта. Чрез нея децата получават средства за подготовка и участие в турнири по бокс.

Представителят на БФ Бокс Димитър Армутлиев изказа благодарност на организаторите за поредния турнир, проведен на високо ниво в Благоевград.

На 19 декември сборен отбор по бокс на Благоевград ще участва в двустранен турнир в Щип Македония.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//