Бащата, стрелял по 11-годишния си син, е на свобода

Снимка: Infomreja.bg

Той бил задържан само за денонощие

Бащата, който в събота стреля по 11-годишния си син в монтанското село Долна Бела Речка, не е с мярка "задържане под стража".

По случая е образувано досъдебно производство. и му е повдигнато обвинение.

46-годишният мъж е задържан, след като е стрелял по сина си. Бил е арестуван за денонощие, уточниха от полицията, пише "24 часа".

Случаят е от събота. Около 18:35 ч. тогава постъпил сигнал, че в селото баща е стрелял с пистолет по 11- годишния си син. . При извършената проверка на адреса е установен 46-годишен жител от Вършец, който доброволно предал газ-сигнален пистолет с пълнител, с неустановена марка и модел.

В съседната къща е открит 11-годишният му син, който заявил, че 20 минути по-рано баща му започнал да крещи и да стреля с пистолета си по него, при което момчето се изплашило и избягало при съседите. При извършения оглед пред вратата на къщата са намерени и иззети 14 гилзи. Детето било изплашено и започнало да заеква от ужаса.

При проверката се оказало, че бащата не е спазил задължението си да уведоми полицията, че притежава и ползва газ -сигнален пистолет и му е връчен акт за нарушение на Закона за оръжия, боеприпасите взривните вещества и пиротехническите изделия.

Бащата е с криминално досие, разведен е с майката и е издадена ограничителна заповед за домашно насилие да не я приближава. Този път той взел детето за почивните дни и изведнъж започнал да стреля. Според местните хора злоупотребявал с алкохола.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK