Автоинструктор и пощенски шеф в битка за кандидат на ДПС за кмет на Брезница

Кметство в село Брезница, снимка: infomreja.bg, архив

Четири кандидатури за кмет издигнаха жителите на най-голямото гоцеделчевско село - Брезница, на общо събрание, свикано от ДПС. Предложените кандидати са настоящият временен кмет Ава Джугдан, която е и секретар на кметството, Иса Сакали - началник на пощата, автоинструкторът и независим общински съветник в Гоце Делчев - Салих Буковян, и Исмаил Даракчи.

В хода на събранието за издигане на кандидатури за кмет на Брезница от ДПС отвод са си направили временният кмет Ава Джугдан и Исмаил Даракчи. Така в  в битката остават Иса Сакали и Салих Буковян, научи "ИНФОМРЕЖА".

Събранието е дало една седмица срок на Сакали и Буковян да се разберат помежду си кой би могъл да отстъпи, за да остане една кандидатура. В противен случая отново на общо събрание ще бъде проведен вътрешен избор и който от двамата спечели повече гласове, той ще бъде кандидатът на ДПС за предстоящия частичен вот за кмет на Брезница.

Най-активни в обсъжданията на кандидатите били лидерът на ДПС Сайди Чолак и неговият брат Мехмед Чолак, коментират местните жители. Някои от хората твърдят, че няма да подкрепят кандидатура, близка до обкръжението на лидерите на ДПС в Брезница, за да си осигурят безпристрастно и надпартийно управление на селото, без да се налага някой да дърпа конците и да изпълнява партийни поръчки.

До провеждането на частични избори за кмет на Брезница се стигна, след като досегашният управник Иса Хаджиали подаде оставка, тъй като спечели конкурс за преподавател в СУ "Св. Климент Охридски" по специалността си - биология.

Президентът Росен Плевнелиев насрочи вота за 24 ноември. Очаква се кандидатура за кмет да има само ДПС, защото до момента нито една друга партия не е дала индикации за участие в битката за кметския стол в Брезница.

 

КОМЕНТАРИ

до 456 до скука до незнаен до Ава10:56 - 25.10.2013
ти си тази която пишеш всички коментари за себе си Ава Ш. ДЖУГДАН - ЧЕ СИ КРАСИВА УМНА И СЕЛОТО МРЪДНАЛО И ГИ ВДИГАШ НА БУНТ И ЧЕ ШИКИР И САЙДИ СА ТА ЗАПЛАШИЛИ. ДРУГИТЕ КОМЕНТАРИ СЕ ТРИЯТ УМИШЛЕНО. В КОЙ ВЕК ЖИВЕЕМ ТА НЯКОЙ МОЖЕ ДА ЗАПЛАШВА ДРУГИЯ И ТО В БРЕЗНИЦА ? ХАХ
76520:48 - 24.10.2013
Коментари, съдържащи лични нападки, обиди, заплахи или нецензурно съдържание подлежат на модериране или изтриване!
до 12319:39 - 24.10.2013
Коментари, съдържащи лични нападки, обиди, заплахи или нецензурно съдържание подлежат на модериране или изтриване!
12311:26 - 24.10.2013
Гледам ви простотиите, които пишете и ви се чудя какви хора сте вие.Аз съм сигурен че тази жена дори не е видяла статията камоли да си пише коментарите аз я познавам и съм виждал дипломите и най-малката отценка е 5 идете и потърсете дипломите и тя ще ви ги покаже не говорете глупости.Що се отнася до личният и живот това не ви засяга, каквото иска това може да си прави а вие като пишете за някой помислете че този човек има семейство но това може да го разбере само човек.Какви хора живеят в нашето село немога да повярвам наистина си заслужаваме хора като Сайди и Шекир да ни управляват.Престанете вече да коментирате и да клеветите хората ,ако мислите че сте прави и имате някакво смислено мнение отидете и го кажете открито не се крийте тук, като плъхове

FACEBOOK

//