Асоциацията по ВиК търси решение на водния проблем в Логодаж, Дренково и Клисура

Снимка: Infomreja.bg

На състоялата се днес извънредна сесия на Общински съвет-Благоевград, местните парламентаристи одобриха упълномощаването на кмета на Община Благоевград – д-р Атанас Камбитов, да участва в предстоящото ново извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК-Благоевград, което ще се проведе на 19. този месец, от 13:30, в Конферентната зала на първи етаж, в сградата на Областна администрация Благоевград, и да гласува позицията на общината по определения дневен ред.

На заседанието ще бъде разгледано предложение за промяна на границите на обособената територия, обслужвана от ,,Водоснабдяване и канализация” ЕООД - Благоевград, чрез присъединяване на община Петрич. Очаква се  да се приеме решение за съгласуване на Плана за опазване на околната среда на „ВиК“ ЕООД – Благоевград, включително план за собствен мониторинг в съответствие с изискванията на разрешителните за заустване на отпадъчни води и програма за управление на отпадъците (включително утайките). 

По предложение на общинския съветник Гергана Янчева, съветниците гласуваха включване като точка 4 в дневния ред на заседанието  предприемането на  спешни действия относно изпълнение на задълженията на ВиК оператора-„ВиК“ ЕООД-Благоевград, да експлоатира и поддържа предадената му по силата на сключения договор с ВиК асоциацията водопроводна и канализационна  мрежа. Конкретният повод е тежкото положение с водоснабдяването на територията на селата Логодаж, Дренково и Клисура.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK