Асен Василев е излязъл от управлението на офшорна фирма година преди да стане министър

БГНЕС

Дружеството към момента било в добро състояние и е действащо

Вестник "Труд" публикува днес информация за офшорна фирма на Британските вирджински острови, която е 100% собственост на бившия служебен финансов министър и настоящ съпредседател на "Продължаваме промяната "Асен Василев.

Според изданието той участва и в други фирми зад граница и в България. Вестник "Труд" твърди, че разполага с документи, според които офшорката се казва "Акселберт Лимитид".

Дружеството към момента било в добро състояние и е действащо. Учредено е на 12 май 2015 г. Асен Василев притежавал целия капитал от 50 000 акции твърдят от "Труд".

От пресслужбата на "Продължаваме промяната" казаха за "По света и у нас", че Асен Василев е декларирал всичко, което притежава в подадените от него декларации.

В данъчната му декларация, фигурираща в сайта на КП КОНПИ, е вписано, че 12 месеца преди встъпването си в длъжност като служебен министър на финансите Асен Василев е излязъл от собствеността и управлението на цитираната от в. "Труд" фирма "Акселберт Лимитид", както и от всички останали дружества, в които е имал участие./ БНТ

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa