Ангел Джамбазки: На следващите избори ще изместим "Изправи се! Мутри вън!"

Снимка: Infomreja.bg, архив

„Изборите в Турция бяха фарс, организирани от турската държава“

Изборите в Турция бяха фарс, организирани от турската държава, с извършени съществени нарушения. Това заяви зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки пред Нова телевизия.

Той даде примери - в деня на вота имало членове, които са агитирали да се гласува за ДПС, разлепени материали, организирано гласуване, непроверяване на личните карти и несравняване с декларациите, организира пътуване на декларации, събирани на декларациите на чинове - попълвани и дори подписвани.

"Това са съществени нарушения, които показват, че гласуването там е организирано и контролирано и се вземат поне два мандата, които ще отидат при друга политическа партия и това не се прави, за да влезе ВМРО в парламента", категоричен е Джамбазки. "Ако не бяхме ние в Турция, ДПС щяха да вземат поне още един-два мандата", каза още той.

Зам.-председателят на ВМРО определи "резултатите на изборите като оценка за управлението, тъй като по време на пандемията много хора са загубили работа или са недоволни от мерките".

Джамбазки анализира и още резултати: "Протестът получи подкрепление, има 90 мандата". Той не можа да прогнозира ще успеят ли да прокарат техни заявки, но уточни, че трябва да положат всички усилия, тъй като са твърдели, че имат решения и сега е редно да ги сложат на масата.

"Структури, съмишленици - всички са готови да искат реванш и ако бяхме политически егоисти, щяхме да поискаме нови избори", добави Ангел Джамбазки,

Той прогнозира, че на следващите избори ще се разменят с последната сега политическа сила - "Изправи се! Мутри вън!".

"Всички казаха, че няма да управляват с коалиция, нормалното е да покажат воля и решимост, отиването на избори би било безотговорно, макар да са полезни за нас", отговори Джамбазки на въпрос трябват ли нови избори.

"Рано е да се говори за партньори и коалиции, механични коалиции без дългосрочна принципна основа не са вариант... Време е било за пречистване и самооценка, това е, което ни даде обществото. Не е нужно да се оплакваме, оправдаваме и жалим за нещо... Каузата остава темата Северна Македония, ликуванията там са показателни, като видите кой ликува, се вижда кой е срещу нас - в тази група са бивши членове, които са насаждали антибългаризма", обясни той.

Джамбазки добави в заключение, че на изборите е имало 3-4 партии, които са записани, само за да плюят по ВМРО - "дали доброволно или безплатно, срещу облага, това беше видно", добави той. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd