Анастасия Димитрова от Кюстендил е тазгодишната носителка на единствената пълна стипендия на АУБ

Снимки: Езикова гимназия - Кюстендил

Стипендията изцяло покрива четиригодишното й обучение в бакалавърска програма

Поздравления за Анастасия Димитрова от 12 б клас на Езикова гимназия "Д-р Петър Берон" - Кюстендил, която е тазгодишната носителка на единствената пълна стипендия на Американски университет в България.

Стипендията изцяло покрива четиригодишното й обучение в бакалавърска програма. Анастасия се пребори с общо 30 други кандидати и стана носител на The Bulgarian Social Impact Scholarship и вече е част от Випуск 2025 на AUBG, гр. Благоевград.

Освен изключително богатата си автобиография, силни препоръки от трима учители, есе на английски език и отлично представяне на интервю, по-рано този месец дванадесетокласничката презентира на английски език своя проект "Стигма, дискриминация, срам", с който участва в национален кръг на олимпиадата по гражданско образование през юни 2020 г., и успя да впечатли комисията от АУБ със своя професионализъм, компетентност и езикови умения.

Проектът на Настя е насочен към един от най-актуалните проблеми в съвременното общество- хранителните разстройства в периода на юношеството и бе оценен високо и от националната комисия (92/100 т.)

Анастасия е един от най-активните и успешни ученици в историята на ЕГ "Д-р Петър Берон". Ученичката проявява задълбочени интереси в много и разнообразни сфери от ранна детска възраст. Тя постига множество успехи в сфери като ораторско и актьорско майсторство на български и английски език, английски език, творческо писане, журналистика, занимавала се е с изобразително изкуство, спорт, фолклорно пеене и др.

Анастасия Димитрова премина успешен стаж като репортер в Новинарски сайт "ИНФОМРЕЖА".

Освен че свободно владее и работи с немски език, бъдещата абитуриентка постигна оценка А (най-високата) на изпит за сертификат за владеене на английски Cambridge C2 Proficiency (CPE).

Ръководството и педагогическият колектив на Езикова гимназия са изключително горди с постигнатите високи резултати на

Анастасия Димитрова, която безспорно влиза в аналите на образователната институция като една от най-успешните й възпитанички, и се нарежда сред плеядата от вече реализирани във всички сфери и на всички нива бивши ученици на училището в страната и по света.

"Ние вярваме, че ще бъдеш повод за още по-голяма гордост на учителите и родители си и занапред, мило момиче!", заявиха от Езиковата гимназия в Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK