81 двойки от Разлог отпразнуваха златни и сребърни сватби

Снимки: Община Разлог

В деня на християнското семейство и младеж 81 двойки отбелязаха своите 25- и 30-годишни юбилеи от сключването си на брак. Станалото вече традиция отбелязване на златни и сребърни сватби в Разлог се превърна в предвестник на започващите коледно-новогодишни мероприятия.

Сред празнуващите своя юбилей тази година бе и кметът на Разлог инж. Красимир Герчев, който отбелязва 25 години от встъпването си в брак със съпругата си Ирина.

В празничната вечер инж. Красимир и Ирина Герчеви бяха кумове на юбилярите, а подкумци зам.-кметът инж. Венцислав Гърменов и съпругата му Анелия.

Тържеството води Рени Рачева-директор на Обреден дом, Разлог, която  направи вечерта емоционална и незабравима.

Всички юбиляри се подписаха в летописната книга на златните и сребърни сватби. Те получиха брачни свидетелства, специални албуми и типичните за разложкия край пушета, които служат за повеждане на хорото.

Пита хляб и огън като символ на любовта и семейното огнище предадоха златните юбиляри на сребърните, а те от своя страна ги предадоха на представители на най-младите семейства в Разлог.

В ролята си на кум инж. Герчев бе дарен с точилка и даруван с кърпа, след което по стара разложка традиция поведе кумовото хоро.

Ансамбъл „Перун“ - Разлог изпълни танци като поздрав за юбилярите и извърши ритуал по поднасяне на специална вечера на кума.

Инж. Герчев пожела на всички да бъдат здрави, все така ценени и обичани, да не усещат тежестта на годините и да бъдат опора за младите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//