7 социални услуги се предоставят на територията на община Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Разкрита е и асистенстка подкрепа за 138 потребители

Като делегирани от държавата дейности на територията на Община Дупница се предоставят следните социални услуги: 

1. Център за обществена подкрепа ”За да има щастие в детските очи”, гр. Дупница, ул. ” Велико Търново” № 2 – капацитет 20 места, услугите, които се предоставят са реинтеграция на деца и младежи; осигуряване на подходяща семейна среда; подкрепа за самостоятелен живот и социално включване в общността; подготовка за разпит и разпит в подходяща, щадяща детето обстановка - „синя стая”; превенция на изоставянето; превенция на насилието и отклоняващо се поведение; превенция на отпадане от училище; подкрепа формиране на умения за самостоятелен живот и интегриране в общността на младежи, напускащи ДДЛРГ; организиране и провеждане на обучения и тренинги за кандидати за приемни родители и кандидат осиновители; осигуряване на професионална и квалифицирана помощ на деца в риск и техните семейства и др. Потребители на услугата са деца от 0 до 18 години в риск и техните  семейства .

Лице за контакт: Димитър Шопов – Директор на ЦОП „За да има щастие в детските очи“ – GSM: 0877968832.

2. Център за обществена подкрепа,  гр. Дупница, ул. ” Солун” № 4  - капацитет 20 места, предоставя услуги, насочени към превенция на изоставяне; подкрепа на семейството при отглеждане на детето; работа с деца и родители за връщане в училище, консултации; услуги за деинституционализация и реинтеграция в семейството и др.

Лице за контакт: Димитър Шопов – Директор на ЦОП – GSM: 0877968832.

3. Център за социална рехабилитация и интеграция за деца /ЦСРИД/ гр. Дупница, пл. „Свобода“ № 1 – капацитет 40 места, предоставя социални услуги на деца от 3 до 18 годишна възраст с изоставане в развитието, с физически увреждания, с различна степен на умствени затруднения, с временни увреждания, с речеви затруднения и говорни недостатъци и др.

ЦСРИД гр. Дупница създава нова визия за ролята на социалните услуги в Общината, утвърждава нови модели и практики, доказва своите безспорни предимства при разрешаване на проблеми при децата с различни нарушения в развитието и техните семейства. Услугата включва разнообразни консултативни, терапевтични и рехабилитационни дейности, насочени към създаване, поддържане и разширяване на социалните умения, както и обучение за водене на самостоятелен начин на живот. 

 Лице за контакт: Евелина Карабельова – Директор на ЦСРИ за деца – GSM: 0879523593.

4. Дневен център за деца с увреждания, гр. Дупница, ул. ”Велико Търново” № 8 – капацитет 20 места - Комплекс от социални услуги, които създават условия за цялостно обслужване на потребителите през деня, свързани с предоставяне на храна, задоволяване на ежедневните, здравните, образователните и рехабилитационните потребности, както и на потребностите от организация на свободното време и личните контакти.

 Лице за контакт: Райна Хаджийска – Директор на ДЦДУ – GSM: 0889409905.

5. Център за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания – гр. Дупница, ул. „Велико Търново“ № 35Б - капацитет 14 места -  В Център за настаняване от семеен тип се осигурява на потребителите качество на живот, гарантиращо пълноценното физическо, емоционално и познавателно развитие и социално включване на всяко дете и младеж в естествена за него среда чрез осигуряване на индивидуална грижа и подкрепа, в среда, близка до семейната. Основните приоритети, които се следват при предоставяне на социалната услуга, са насочени към задоволяване на основните жизнени потребности на децата от храна, подслон, сигурност, развитие, както и създаване на непрекъснати условия за тяхното надграждане.

Лице за контакт: Красимира Александрова – Директор на ЦНСТ за деда/младежи с увреждания – GSM: 0897831813.

6. Дневен център за пълнолетни лица с увреждания – гр. Дупница, ул. „Солун“ № 4, ет. 4 - капацитет 20 места -  Центърът  предоставя комплекс от социални услуги в общността, които създават условия за цялостно обслужване на лицата с увреждания през деня, свързани с предоставянето на храна, задоволяване на техните ежедневни, здравни, образователни и рехабилитационни потребности, както и организация на свободното време и личните контакти. Прилагат се и двигателна рехабилитация, медицинско наблюдение и контрол, арттерапия, социално консултиране и психологични консултации.

 Лице за контакт: Спаска Кечева – Директор на ДЦПЛУ – GSM: 0876467796.

7. Асистентска подкрепа – гр. Дупница, пл. „Свобода“ №1 – капацитет 138 потребители -  Специализирана социална услуга, която включва подкрепа от асистент за самообслужване; движение и придвижване; промяна и поддържане на позицията на тялото; изпълнение на ежедневни и домакински дейности; комуникация.

Асистентската подкрепа се предоставя на:

 – лица в надтрудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване, които нямат определена по съответния ред степен на намалена работоспособност;

  – деца с трайни увреждания и пълнолетни лица с трайни увреждания с определена чужда помощ, които не ползват асистентска подкрепа, помощ за осигуряване на асистентска подкрепа или за които не се получава помощ за грижа в домашна среда по реда на друг закон.

Лице за контакт: Стефи Илиева – Началник Отдел „ЗСП“ в Община Дупница – GSM: 0879523584.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//