510 участваха в Първия международен турнир по карате "Купа Никон Open"

Станислав Цанов – бронз ката индивидуално, снимка: Ани Антонова

 

ОТ РУБРИКАТА "СТАНИ АВТОР"

 

Първият международен турнир по карате „Купа Никон Open” се проведе на 16-и март в спортна зала „Сиконко” - град София. Домакин на турнира бе Карате Клуб „Никон” София, а организатор - Българската Национална Федерация по Карате /БНФК/.

В надпреварата взеха участие карате клубове от държави от целия свят, някои от които Русия, Украйна, Турция, Сърбия, Македония, Германия, Люксембург, Косово и други – общо 510 състезатели, като това е абсолютен рекорд за състезание, провеждано в България.

Състезанието бе за всички дисциплини /ката, кумите, макивара/ и всички възрастови групи - деца, юноши и младежи и се явява последна проверка и подготовка за предстоящото тази година Балканското Първенство по карате в Сърбия. Каратето е сред основните кандидати за влизане в Олимпийската програма и се радва на изключителен интерес от страна на медии, спонсори и зрители. Състезанието се предаваше директно по интернет /sportalbg/ и Булсатком.  

Един от 50-те карате клуба, мерещи сили на турнира, бе и плевенският КБИ „Петромакс”. Петте каратеки на Петромакс - същите, които ще представляват клуба и на Балканското Първенство в Сърбия съвсем скоро, извоюваха на клуба 2 вицешампионски титли и 3 бронзови титли. Плевенските лъвчета бяха придружени от 3-ма съдии за състезанието и техни инструктори през останалото време – Ангел Ленков и Станимир Недялков /от школата в Плевен/ и Пламен Колев /от школата в град Червен Бряг/.  

При дисциплина кумите индивидуално отлично представяне направиха Ивет и Габриела Горанови. Ивет Горанова разби опонентите си в 4 срещи в  категория над 45 кг., но падна на финал от представителка на КК „Олимп”, което я качи на второ място на състезателната стълба за награждаванията. С бронзов медал и вицешампионска титла бе наградена и сестра й – Габриела. Габриела игра в категория до 50 кг. и завърши с 3 победи и 1 загуба от Турция.

Съотборникът им и съученик от Спортно Училище „Георги Бенковски” –гр.Плевен - специалност-карате, Станислав Цанов извоюва бронзов медал в дисциплини ката индивидуално и 5-то място в категория над 45 кг. – кумите индивидуално. Представянето му бе добро, но конкуренцията в категорията му огромна. Отлично предсатвяне направи и отборът на клуба за дисциплина кумите отборно. Двете Горанови, Йоанна Иванова и Виктория Росева станаха бронзови медалистки и се наредиха на трето място след отборите на Турция и Русия.

Треньорският състав на клуба е доволен от представянето на каратеките на международния турнир. На КБИ „Петромакс” им предстои участие на турнир „Цар Калоян” в град Велико Търново след седмица и на Балканското Първенство за деца в Сърбия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK