5-годишно момче скочи от тераса, падна върху дърво и оцеля

снимка: infomreja.bg, архив

5-годишно момченце оцеля, след като скочи от тераса на третия етаж на дома си в Благоевград, съобщи БГНЕС. Сигналът за инцидента е подаден на тел. 112 към 20 часа тази вечер от ул. „Хр. Чернопеев”. Малкият Кирчо бил вкъщи с баба си. Когато излязла от стаята, при дърпането на дръжката на вратата, за да я затвори, се счупил пиронът и една част от бравата останала в ръцете на бабата.

Детето останало само в стаята от другата страна на повредилата се врата. През нея тя казала на внучето си да постави падналата откъм него дръжка, за да отвори вратата. Малкият обаче не успял да се справи и останал заключен сам в стаята. „Бабо, не се притеснявай, след като не можеш да ме отключиш, аз ще скоча през терасата”, казал той. Така и направил. Прекрачил през парапета на терасата и скочил, без бабата да успее да му попречи.

За късмет падащото от 11 метра височина тяло на детето се ударило в жици на уличен стълб и в клоните на дърво, след което паднало на тротоара пред къщата. С линейка на ЦСМП пострадалото момче е транспортирано до МБАЛ с комоцио, на моменти губило съзнание. След скенер е установено, че детето няма счупване на черепа, както и други травми, а само мозъчно сътресение. Оставено е под лекарско наблюдение тази нощ в болницата. За инцидента е уведомена полицията. Взети са показания от бабата на детето и от свидетели съседи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//