35 младежи участваха в обучение за реализацията на младите хора в България

снимки: Пресцентър БСП

Европейски информационен център "Илияна.Инфо" -  Кюстендил организира обучение на тема „Реализация на младите хора в България”. В него се включиха около 35 младежи на възраст до 35 години от цялата страна.

За участие в тематичните панели бяха поканени и най-младият депутат от БСП Калин Милчев, както и общински съветници от Стара Загора и Козлодуй.

Основните теми, които бяха обсъдени са  "Подготвени ли са младите за предизвикателствата на пазара на труда ?", "Как икономиката отговаря на очакванията им за заетост?", "Как се пише мотивационно писмо и СV." Лектори бяха Любомир Сакалийски, завършил Хагски Университет по приложни науки, международно право и европейско право, както и Борис Боричев  - общински съветник от Стара Загора.

Очертаха се две от основни пречки за намиране на работа. Това са ниската мотивация за включване на пазара на труда и незнанието за методите за търсене на работа.

Освен с разработването на СV-та и мотивационни писма на младите хора беше обяснено как да се държат по време на интервю с работодател. Те получиха информация, относно възможности за участие в образователни програми. Представени бяха полезни интернет адреси и портали.

 

снимки: Пресцентър БСП
снимки: Пресцентър БСП
снимки: Пресцентър БСП

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//