Потулват проверка срещу ексшефа на ОД МВР в Благоевград Георги Костов

Георги Костов, снимка: infomreja.bg, архив

Бъдещият главен секретар на МВР Георги Костов се е разминал на милиметри с уволнението преди четири месеца, без дори да разбере за подготвената му изненада, съобщава сайтът Афера, позовавайки се на източници от МВР.

Всичко е започнало в началото на 2014 година, когато в една особена дирекция на вътрешното министерство постъпват последователно два сигнала, касаещи комисар Костов, тогава директор на ОД-МВР – Благоевград.

Въпреки че Костов е бил в много близки отношения с тогавашния шеф на политическия кабинет на министъра Георги Великов, последният не го предупреждава за започналата срещу него проверка.

Получените сигнали са били за обстоятелства, при които Георги Костов е шофирал в нетрезво състояние, вследствие на което е предизвикал пътно-транспортно произшествие на територията на Благоевград.

В хода на проверката обаче проверяващите се натъкват на много нови факти, извън получените сигнали, които уличават Костов в нерагламентирани контакти с криминално проявени лица от региона и от София, които той е покровителствал срещу заплащане.

Фактите били толкова шокиращи за министъра и за шефа на политическия кабинет, че решават да отстранят Костов от поста в Благоевград, за да може да продължи проверката чрез своеобразно издигане в йерархията, като го преназначават за директор на ОД МВР в Бургас.

Проверката продължава и в София, без да има кой да възпрепятства действията на проверяващите. Те установяват, че Георги Костов, като служител на СДВР, сектор „Престъпления срещу личността“, е влизал в съмнителни контакти със заподозрени лица и при разследване на случаи, свързани с убийства, всеки път след приключване на случая се е сдобивал с нов имот.

Проверяващите са установили, че Костов притежава общо пет апартамента в град София. Жилищата са били оформяни на имената на близки на Костов роднини и са получавани като благодарност за извършената работа.

Проверката успява да събере и достатъчно факти от обясненията на служителите в СДВР за случаи, при които Костов умишлено създава условия за бягството на задържания сръбски гражданин Иван Може, свързан с редица поръчкови убийства на наша територия.

При много от случаите на нерегламентирани контакти са установени и материални облаги, които Костов е получавал, включително са установени и автомобили на лица със съмнителна репутация, които са предоставени на Костов да ги управлява и ползва.

Въпреки това проверката не успява да приключи с предложение за налагане на дисциплинарни санкции, защото правителството на Пламен Орешарски подава оставка и на власт в МВР идва отново… Станимир Флоров.

За никого в системата не е тайна, че Флоров е човекът, който издигна Геори Костов до ръководни позиции и който го използва за мръсни поръчки, включително и политически.

По тази причина са унищожени и резултатите от проверката и Костов спокойно може да се подготвя да поеме поста на главен секретар в МВР.

 

КОМЕНТАРИ

куче14:53 - 11.12.2014
Скоро ще пратим и снимка на Костов с агент Манол Башев от заведение в Огняdoyновски бани
знаещ14:20 - 11.12.2014
"В хода на проверката обаче проверяващите се натъкват на много нови факти, извън получените сигнали, които уличават Костов в нерагламентирани контакти с криминално проявени лица от региона и от София, които той е покровителствал срещу заплащане."А далаверите му с уволнените горски кой и кога ще ги нищят . Чоръпът е дълъг минава през един хотел на горски в Огняново ,Костов знае много добре кой е хотелът и кой горски му плащаше за чадър ,търсете и ще откриете шокиращи факти господа -другари има и депутати замесени ,на кой пръв се обади агента манол от рибново за оправяне на зет му който го хванаха да прекарва нелегално цигари от Македония . Хайде , действайте бързо а не им гответе пак топли местенца за да продължат да раздават чадъри и да пълнят гуши .
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK