Никола Манчев на съд за стрелбата край Златолист, приятелят му е освободен

снимки: infomreja.bg

39-годишният столичанин Никола Манчев, който в четвъртък стреля по две девойки в опит да им отнеме колата, е задържан за 72 часа.

Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 346 ал.5 във връзка с чл.18 ал.1 от Наказателния кодекс – за опит за отнемане на МПС чрез заплаха.

Мярката му за неотклонение ще се гледа във вторник.

Обвинение е повдигнато само на Манчев. Вторият задържан, който се оказа негов приятел от София, е освободен, тъй като не е установена съпричастност към престъплението, съобщиха от прокуратурата.

Той бил повикан от Манчев в района на Катунци, за да го откара в София. 22-годишният младеж обаче пристигнал с автобус и дори вървял пеша, за да стигне до Никола Манчев.

Така Манчев решил да задигне кола, с която двамата да се приберат до вкъщи. Излязъл на пътя между селата Катунци и Златолист, сложил качулката на главата си и започнал да дебне.

За беда се появил лекият автомобил "Опел Астра", наскоро купен от 20-годишната Лиляна Савова от гоцеделчевското село Мусомища. С колата тя и приятелката й Таня от село Копривлен се връщали от храма на Преподобна Стойна, където били да запалят свещ за здраве.

Внезапно пред момичетата изкочил непознат мъж с качулка, целият татуиран, който ги спрял и насочил пистолет към тях. Застанал пред возилото и им заповядал да излязат.

"Слизайте, че ми трябва кола", изкрещял той на девойките. Лиляна обаче категорично отказала да се подчини и мъжът стрелял по нея през предното стъкло.

След рикошет куршумът я уцелил по кокалчето под шията. За щастие раната се оказала повърхностна. Въпреки изстрела, тя хладнокръвно запалила колата и с газ продължила по пътя. Последвал втори изстрел през страничното стъкло, който обаче не засегнал девойките.

По-късно Лиляна е прегледана в болницата в Сандански и освободена за домашно лечение.

Стрелецът бе задържан на автобусната спирка в село Виногради след близо 24-часова специализираната полицейска операция, проведена под ръководството на Върховната касационна прокуратура, с участието на служители от ОД МВР-Благоевград и Специализирания отряд за борба с тероризма.

Местонахождението му бе открито по сигнала на мобилния му телефон.

В оперативно-издирвателните действия се включи и хеликоптер на Главна дирекция „Гранична полиция“.

Според разследващи задържаният е много умен, завършил английска гимназия, заклет планинар. Не е бил рейнджър и досега не е участвал в задгранични мисии, съобщиха от Министерството на отбраната.

Стрелецът се оказа син на Ангел Манчев – бивш посланик на България в Кувейт.  

Информирани съобщиха, че Никола е членувал в Българския национален съюз на Боян Расате. Бивш активист е и на неонацистката организация "Национална съпротива-България", от която обаче бил изключен преди около две години.

Оттогава той се лекува от рак на стомаха.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK